Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για την συνδρομή στο κολυμβητήριο

Ερώτηση κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας για την συνδρομή στο κολυμβητήριο

αναλυτικά:

Κύριε Δήμαρχε,

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ είναι σημαντική προτεραιότητα η επένδυση στον λαϊκό αθλητισμό γιατί η έννοια είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη και την υγιή ανάπτυξη των ανθρώπων σε μία κοινωνία, χωρίς κατηγοριοποιήσεις σε ανώτερους και κατώτερους. Επομένως ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι αναφαίρετο δικαίωμα και ως τέτοιο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι κι όχι μόνο όσοι έχουν την πολυτέλεια να πληρώνουν.

Σε λίγες μέρες αρχίζει η λειτουργία του κολυμβητηρίου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μην έχουν πρόσβαση οι άνεργοι, οι μερικώς απασχολούμενοι, όσοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους και οι λαϊκές οικογένειες εξαιτίας της ανταποδοτικότητας. Θυμίζουμε ότι η Δυτική Μακεδονία εξακολουθεί να κατέχει την πρωτιά στην ανεργία, η οποία θα αυξηθεί με το κλείσιμο των μονάδων, ενώ το 93% των άμεσων φόρων προέρχεται από το λεηλατημένο εισόδημα των εργαζομένων.

Δεν χωράει στην αντίληψή μας η ύπαρξη ανταποδοτικών τελών σε υπηρεσίες του Δήμου, ενώ ένα κολυμβητήριο – “στολίδι”, ένα κολυμβητήριο που έχει ακόμα το “προνόμιο” να θερμαίνεται με την τηλεθέρμανση να μένει μακριά από την πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας. Εμείς θα αγωνιστούμε μέχρι την οριστική κατάργησή των ανταποδοτικών τελών.

Χρειάζεται:

  • Γενναία αύξηση της επιχορήγησης στο ύψος κάλυψης όλων των λειτουργικών αναγκών, χωρίς εκπτώσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση.

 

Σας ρωτάμε τι μέτρα θα πάρετε ώστε:

  • Να μειωθεί η μηνιαία συνδρομή στο κολυμβητήριο μέχρι την κατάργησή της;
  • Να καταργηθεί οριστικά η συνδρομή στο κολυμβητήριο;
  • Να έχουν πρόσβαση οι άνεργοι και τα παιδιά καθώς και οι εργαζόμενοι με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις;

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

 

Πτολεμαΐδα, 12/09/2020

Pin It

Αφήστε μια απάντηση