Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλης Μνημόσυνο για τους 20 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς στις 23 Αυγούστου 1944

Την Κυριακή 20/08/2017, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φλωρίνης, πραγματοποιήθηκε Μνημόσυνο για τους 20 εκτελεσθέντες Φλωριναίους και Καστοριανούς, από τους Γερμανούς στις 23/08/1944, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας-Περάσματος.

Στο Μνημόσυνο παρέστησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Ραπτόπουλος-Χατζηστεφάνου, ο Αντιπρόεδρος και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Κων/νος Ρόζας, τα Μέλη του ΔΣ του ΦΣΦΑ κα Θεολογία Μούζα και Ιορδάνης Σιδερίδης και οι συγγενείς των θυμάτων: οι κκ Σταύρος, Γεώργιος και Πέτρος Παλαιόπουλος, υιός και εγγόνια του εκτελεσθέντος Γεωργίου Παλαιόπουλου, ο κ. Γεώργιος Σελεμίδης, εγγονός του εκτελεσθέντος Γεωργίου Σελεμίδη, με μέλη των οικογενειών τους, καθώς και άλλοι μακρινότεροι συγγενείς.

Στη συνέχεια τελέσθηκε τρισάγιο στον τόπο της εκτέλεσης, όπου υπάρχει μικρό σιδερένιο εκκλησάκι, από τον αιδεσιμότατο και Γενικό Επίτροπο Φλωρίνης π. Αναστάσιο Γκερτσάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΦΣΦΑ, εγγράφως, έχει ζητήσει την ανέγερση Μνημείου που να θυμίζει τη θυσία τους στις νεότερες γενιές των Φλωρινιωτών και να τιμάται η μνήμη τους.

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση