Φόρο Τιμής απέδωσαν στον Μακεδονομάχο Κ. Φούφα και τους συμπολεμιστές του φορείς και πολίτες της Εορδαίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 30 Μαΐου, 2017

k-foufa-m-mnhmhs-1ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΑΠΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Σε κλίμα συγκίνησης 110 χρόνια μετά ,ο Δήμος Εορδαίας και η Τοπική Κοινότητα Φούφα ,τίμησαν τους πεσόντες Μακεδονομάχους , που πολέμησαν υπερ πίστεως και πατρίδος κατά τον Μακεδονικό Αγώνα με μπροστάρη τον Ζαχαρία Ανδρούτσο ή Καπετάν Φούφα , του οποίου το όνομα φέρει το χωριό.
k-foufa-m-mnhmhs-2

k-foufa-m-mnhmhs-6

k-foufa-m-mnhmhs-5

k-foufa-m-mnhmhs-4

k-foufa-m-mnhmhs-3k-foufa-m-mnhmhs-7 Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία των τοπικών , πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.
Ακολούθησε πομπή προς την Πλατεία του χωριού , όπου στο Μνημείο Πεσόντων και στην προτομή του Μακεδονομάχου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ» τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Επιμνημόσυνη Δέηση ,με προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Στο χρονικό της θυσίας των Μακεδονομάχων , στον ηρωισμό του Καπετάν Φούφα και στο διαχρονικό μήνυμα του Μακεδονικού Αγώνα αναφέρθηκε με στόμφο και παραστατικότητα ο Δημοτικός Σύμβουλος Εορδαίας Στέφανος Μπίγγας , κατά την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας.
k-foufa-m-mnhmhs-11

k-foufa-m-mnhmhs-9 Στην θυσία των Μακεδονομάχων και στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας επικεντρώθηκαν στα μηνύματά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεόκλητος , ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης , ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φούφα Νικόλαος Βόρσιας ,οι Βουλευτές Θέμης Μουμουλίδης και Γιώργος Κασαπίδης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Κιοσές και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Απογόνων Μακεδονομάχων.
Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της απόδοσης ύμνων ,ποιημάτων και αφιερωμάτων στον Καπετάν Φούφα και στους συμπολεμιστές του από το Σύλλογο Γυναικών Φούφα και από εκπροσώπους άλλων φορέων.
Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών Σχολείων, Μακεδονομάχων και Προσκόπων , προ των επισήμων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας . k-foufa-m-mnhmhs-8

TAGGED: Πτολεμαΐδα,