Για 10η Συνεχόμενη Χρονιά Επίσκεψη Υπότροφων Φοιτητών & Επιστημόνων του ΥΠΠΟ στην Καστοριά

Ημ/νία Ανάρτησης: 10 Αυγούστου, 2013

limnh-kastorias-2

Για 10η Συνεχόμενη Χρονιά Επίσκεψη Υπότροφων Φοιτητών & Επιστημόνων του ΥΠΠΟ στην Καστοριά

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενηθεί στην Καστοριά, σήμερα Σάββατο 10 Αυγούστου, εκπαιδευτική εκδρομή ξένων φοιτητών και επιστημόνων του Υπουργείου Πολιτισμού, που στην πλειοψηφία τους φοιτούν σε Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό.

Οι 100 φοιτητές φέτος, προέρχονται από 34 χώρες του κόσμου και επισκέπτονται την Καστοριά στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο 41ο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας αλλά και εμβάθυνσης στο σύγχρονο και παλαιότερο ελληνικό πολιτισμό με μαθήματα αρχαιολογίας, λαογραφίας, ελληνικής λογοτεχνίας, ιστορίας του ελληνικού έθνους, πολιτισμού και παραδοσιακού χορού.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Περαία Θεσσαλονίκης, και συμπεριλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές εκδρομές μία από τις οποίες και στην περιοχή μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε ανακοίνωσή της τονίζει: για άλλη μια χρονιά, στηρίζει την υλοποίηση της εν λόγω επίσκεψης καθώς θεωρεί ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Τα παιδιά αυτά θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές διάδοσης του πολιτισμού μας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

TAGGED: Καστοριά,