ΓΙΑ 5Η ΦΟΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

PALA_LEVANTE__-STADIO-ROMI

ΓΙΑ 5Η ΦΟΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ!!! ΣΙΚΕΛΙΑ, ΡΩΜΗ, CAVA DE`TIRRENI, ΣΑΛΕΡΝΟ, ΡΩΜΗ.

 

Η ομάδα που έχει διαφημίσει τη Φλώρινα στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια, ο Φιλυριακός, συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ παρουσίας στα γήπεδα της Ιταλίας. Είτε συνολικά ως σύλλογος είτε μέσω εκπροσώπων σε Ελληνικές ομάδες All-star, τα τελευταία δέκα χρόνια ο Φιλυριακός έχει εκπροσωπηθεί 5 φορές. Σικελία, Ρώμη, Cava De’ Tirreni, Σαλέρνο και πάλι Ρώμη.

Ας θυμηθούμε τις παρουσίες αυτές:
2003: Ο Φιλυριακός βρίσκεται στη Σικελία, στις πόλεις που αποτελούν τη συνέχεια των αρχαίων Ελληνικών αποικιών της Κάτω Ιταλίας. Συμμετέχει στο Κύπελλο Ιταλίας της ΟΥΕΦΑ και της Ιταλικής Ομοσπονδίας αντιμέτωπος με Λάτσιο, Σπάρτα Πράγας, Τόρρες. Πολύ μεγάλη διοργάνωση. Διαφήμιση για τη Φλώρινα.
2007: Η παίκτρια του Φιλυριακού Βασιλείου Βασιλική συμμετέχει με την All-star ομάδα «Ελλάς 2007» του Γιώργου Δήμπαλα στο Κύπελλο της Ρώμης και μάλιστα είναι και η αρχηγός της Ελληνικής ομάδας στην πρώτη παρουσία στο Ποδόσφαιρο Σάλας.
2009: Ο Φιλυριακός συμμετέχει στο Women’s Cup της Ιταλίας στην περιοχή του Σαλέρνο και την πόλη Cava De’ Tirreni ύστερα από τιμητική πρόσκληση των Ιταλών. Αντιμετωπίζει την Supersport Sofia (Βουλγαρία), και τις Ιταλικές Campania και Cavese All-stars. Ο Εθνικός ύμνος ακούγεται για λογαριασμό του Φιλυριακού και η Ελληνική σημαία κυματίζει. Σπουδαία αγωνιστική παρουσία της Φλωρινιώτικης ομάδας.

2010: Διεθνής καταξίωση. Ο «πρέσβης» της Φλώρινας Φιλυριακός συμμετέχει ξανά στο Women’s Cup πάλι στην περιοχή του Σαλέρνο και την πόλη Cava De’ Tirreni. Σ’ αυτή τη διοργάνωση ο Φιλυριακός συναντά το δήμαρχο της πόλης Μάρκο Κάλντι που πριν λίγο καιρό προσέφερε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας. Ο Φιλυριακός δείχνει και πάλι το ευρωπαϊκό αγωνιστικό του προφίλ και αντιμετωπίζει την Supersport Sofia, τη Σέρβικη Masinac και την Ιταλική Gragnano Femminile.

2012: Ο Φιλυριακός αυτή τη φορά θα εκπροσωπηθεί στη Ρώμη. Η «Ελλάς 2007» του Γιώργου Δήμπαλα συμμετέχει στο Torneo Roma Capitale μαζί με ομάδες από την Ιταλία, την Ισπανία και την Ουκρανία. Ο Δημήτρης Ποζατσίδης θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος της ομάδας και οι παίκτριες του Φιλυριακού Βασιλείου Βασιλική (αρχηγός της «Ελλάς 2007»), Μάινου Φιλοθέη, Κάτη Φανή βασικά στελέχη της Ελληνικής ομάδας. 31 Μαϊου-3 Ιουνίου στην «Αιώνια Πόλη» και στο Pala Levante θα καταγραφεί ακόμα μια ιστορική στιγμή για το Φιλυριακό Φλώρινας. »

Pin It

Αφήστε μια απάντηση