Γιάννης Αντωνιάδης Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πρεσπών αποκτά μόνιμο χαρακτήρα και λειτουργία όλο τον χρόνο

Εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση για την υπογραφή του Π.Δ 17 από 08/03/2021 (ΦΕΚ 35 τευχ.Α) , σύμφωνα με το οποίο το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πρεσπών  αποκτά μόνιμο χαρακτήρα και εφεξής θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το συγκεκριμένο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ,  είχε τεθεί κατά την διάρκεια των εγκαινίων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου  στις 14/06/2020  από όλους τους θεσμικούς φορείς που παραβρεθήκαμε και στη συνέχεια σε  κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών κ.  Μάκη Βορίδη , Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Χαρδαλιά, για την ίδρυση και την λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πρεσπών για όλη τη διάρκεια του έτους.  Είναι βέβαιο ότι η λειτουργία του κλιμακίου θα θωρακίσει την ευαίσθητη περιοχή των Πρεσπών στην αντιμετώπιση πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών  και θα συμβάλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των  κατοίκων της ακριτικής περιοχής.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση