ΓΣΕΕ: Εργαζόμενοι και συνδικάτα στη μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών

gsee-adedy-poreia-2

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή και στην 24ωρη Γενική Απεργία.
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν με κάθε μέσο και τρόπο τις καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόϊκα που έχουν εξαθλιώσει κοινωνία και οικονομία.
Με βασικό σύνθημα «Είμαστε άνθρωποι και δεν θα γίνουμε αριθμοί» και με αίτημα να μην ψηφιστεί το επίμαχο πολυνομοσχέδιο, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή όπου και έγινε διάβημα διαμαρτυρίας.
Μηνύματα συμπαράστασης για τη σημερινή 24ωρη Γενική Απεργία απέστειλαν η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας Σάραν Μπάροου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ, καθώς και συνδικάτα από Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία, Τουρκία και Κύπρο.
Στα μηνύματα συμπαράστασης γίνεται λόγος για τις αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές που διογκώνουν τη φτώχεια και τις ανισότητες ενώ τονίζεται η αναγκαιότητα αλλαγής αυτών των πολιτικών, ώστε να αποφευχθούν οι περαιτέρω δραματικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και να μη βυθιστεί η οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη 17 Ιουλίου με το κοινό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.
ΟΜΙΛΙΑ
Του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

Στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την 16-7-2013
Συναδέλφισσες – οι,

Είμαστε και πάλι εδώ όλοι μαζί. Είμαστε εδώ να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, τις ζωές μας και τη ζωή των οικογένειών μας.

Είμαστε εδώ σε άλλη μια γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ η οποία αποτελεί τη συνέχεια των αγώνων των εργαζομένων αλλά και την απαρχή νέων κινητοποιήσεων με μεγαλύτερη πυκνότητα.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε και να διαδηλώσουμε ότι οι απολύσεις και τα μέτρα τους δεν θα περάσουν.

Είμαστε εδώ για να τους πούμε ότι εμείς δεν θα γίνουμε αριθμοί στα λογιστικά τους τερτίπια, ούτε σκοπεύουμε να αποτελέσουμε τις Ιφιγένειες για να διασωθεί το σύστημα.

Είμαστε εδώ χιλιάδες άνθρωποι… Άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, από άγνωστους επώνυμους γονείς, από άγνωστους ήρωες παππούδες και γιαγιάδες…

Δεν είμαστε πορφυρογέννητοι, δεν είμαστε γόνοι δωσίλογων, δεν είμαστε γόνοι εφοπλιστών, δεν βγάλαμε εμείς χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους…

Δεν φοροδιαφεύγουμε, δεν είμαστε φοροκλέφτες…δεν είμαστε εμείς οι διεφθαρμένοι.

Εμείς πληρώνουμε τους τόκους και τα πανωτόκια των τραπεζιτών, των τοκογλύφων δανειστών, των απανταχού αεριτζήδων που οι κυβερνήσεις τους επιβραβεύουν τοποθετώντας τους σε θέσεις παχυλά αμειβόμενες…

Είμαστε εδώ για να τους πούμε ότι δεν καταστρέψαμε εμείς τις εργασιακές σχέσεις, δεν ευθυνόμαστε εμείς για το πάρτυ των GOLDEN BOYS, για το πάρτυ των συμβούλων, για τα γλέντια και το φαγοπότι των μιζαδόρων που κανείς τους δεν τολμά να αγγίξει…

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που προδώσανε, δεν είμαστε εμείς αυτοί που καταστρέψανε την οικονομία και τη κοινωνία…Δεν παραδώσαμε εμείς τη χώρα στους κερδοσκόπους και στους Νεογιάπηδες…

Δεν είμαστε εμείς που παραδώσαμε την εθνική μας ανεξαρτησία και την κυριαρχία…

Δεν ανακοινώσαμε εμείς από το Καστελόριζο την χρεοκοπία μετά το Λεφτά υπάρχουν…

Δεν διοργανώσαμε φιέστες με τα Ζάππεια, δεν υπογράψαμε προγραμματικές συμφωνίες, δεν στείλαμε επιστολές υποταγής στους εταίρους και δανειστές μας.

Εσείς, όλοι εσείς οι πολιτικοί, οι δήθεν αξιοκράτες, οι υποτακτικοί των Τροϊκανών, οι βιαστές των ψυχών, οι καταστροφείς της ζωής μας, οι ανήμποροι να ορθώσετε ανάστημα στους εταίρους μας, εσείς υπογράψατε το λάθος και συνεχίζετε να βαδίζετε πάνω στο ίδιο λάθος, διαπράττοντας νέα εγκληματικά λάθη, εάν είναι λάθη και όχι συνειδητή επιλογή σας.
Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις έδιναν στους Γερμανούς στη κατοχή, ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις δίνονται και σήμερα, στον Ράϊχενμπαχ, στον Φούχτελ, στον Σόϊμπλε και στη Μέρκελ.

Εσείς μιλάτε για την Πατρίδα, εσείς μιλάτε για την σωτηρία της Ελλάδος τρία χρόνια τώρα χωρίς να ντρέπεστε, χωρίς να κοκκινίζετε…Μιλάτε για την Πατρίδα λες και είναι πουκάμισο αδειανό…όμως ΟΧΙ.

Η Πατρίδα δεν είναι αδειανό πουκάμισο.
Η Ελλάδα δεν είναι η χώρα των διεφθαρμένων Ελλήνων, δεν είναι η χώρα των πρεζάκηδων που δίνουν γη και ύδωρ για να πάρουν τη δόση τους…

Εσείς δίνετε γη και ύδωρ για να κρατήσετε ζωντανές τις 100 οικογένειες που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο… Δίνετε γη και ύδωρ για να πάρουμε τη δόση μας να πληρώσουμε τους τόκους και τα πανωτόκια, για να πληρώσουμε τις αμαρτίες των τραπεζιτών, για να καλύψετε όλους αυτούς που βρίσκονται στις λίστες, όλους αυτούς που λήστεψαν την έρμη την πατρίδα μας.

Τα χιλιόμετρα των μέτρων σας μας έπνιξαν.

Οι ανθρωποθυσίες σας διέλυσαν τις οικογένειές μας.

Οι λογιστικές σας απάτες όπου από τη μία κρύβατε το χρέος και από την άλλη το εμφανίζατε, μας χρεοκόπησαν, μας έφεραν έως εδώ. Χρεοκοπήσατε τη χώρα μας και αναστήσατε την ιδεοληψία του θατσερικού μοντέλου, του μοντέλου σκληρής λιτότητας, του σκληρού νεοφιλελευθερισμού που όπου και αν εφαρμόσθηκε άφησε πίσω του συντρίμμια.

Σε τρία χρόνια μας κλέψατε τους μισθούς μας, κλέψατε τις συντάξεις και τις εισφορές μας, κουρέψατε τα αποθεματικά στα ταμεία μας και τις οικονομίες μιας ζωής.

Σε τρία χρόνια η εφαρμογή των μνημονίων 4πλασίασε την ανεργία, πολλαπλασίασε τα λουκέτα, οδήγησε την οικονομία σε ύφεση, τους Έλληνες στην φτώχεια, την Ελλάδα στον κατήφορο….

Σε ένα κατήφορο χωρίς γυρισμό… Σε έναν δρόμο ολισθηρό και αδιέξοδο, σε έναν δρόμο που σε κάθε μέτρο του, σκοτώνονται αθώες ψυχές.

Επικαλείστε την αλήθεια και είστε βουτηγμένοι μέσα στο ψέμα…

Επικαλείστε την Πατρίδα και δίνετε τα πάντα στους έχοντες και κατέχοντες, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι το χρήμα δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε κόμμα, ούτε πατρίδα, ούτε θρησκεία…

Επικαλείστε την Πατρίδα και στο όνομά της συντελείτε τα μεγαλύτερα εγκλήματα….

Στο όνομα του λαού, των ανέργων που εσείς δημιουργήσατε, στο όνομα των αγέννητων παιδιών μας, διαπράττετε καθημερινά κι ένα νέο μεγάλο έγκλημα..

Στο όνομα της πατρίδας καταστρέφετε κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερους πατριώτες.

Αγωνίζεστε τάχα για το μέλλον μας, την ώρα που είστε ανίκανοι να διασφαλίσετε το παρόν μας. Δείχνετε ανήμποροι να πείτε ΕΩΣ ΕΔΩ στους τοκογλύφους δανειστές μας…ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

Έχετε καταντήσει τροχονόμοι των μέτρων.
Έχετε καταντήσει διαχειριστές της φτώχειας, διαχειριστές της προκρούστιας λογικής και σε λίγο θα είστε οι διαχειριστές του χάους…

Διαχειριστές των κοινωνικών ερειπίων και των οικονομικών συντριμμιών, που θα είναι το αποτέλεσμα των πράξεών σας. Μας χαρακτηρίζετε συντεχνίες για να περάσετε τα σχέδιά σας. Μας χαρακτηρίζετε συντεχνίες γιατί αντιστεκόμαστε στη φτώχεια και στη διάλυση. Σας απαντάμε:
Ναι λοιπόν, είμαστε συντεχνία. Όχι όμως αυτή που εσείς εννοείτε.

Είμαστε η συντεχνία των Ελλήνων.
Είμαστε η συντεχνία των φτωχών Ελλήνων. Των φτωχών αλλά τίμιων Ελλήνων.

Των καθημερινών ανθρώπων, των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης, των ανθρώπων, όχι των αριθμών του υπουργού οικονομικών, του υπουργού του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, του δοτού υπουργού, του εκπροσώπου των τραπεζιτών, του εκπροσώπου των βιομηχάνων, του ιδρυτή του χάους.

Μιλάτε για βήματα προόδου και μας οδηγείτε 50 χρόνια πίσω.
Μιλάτε για αξιοκρατία, για αξιολόγηση, για δικαιοσύνη, για μεταρρυθμίσεις, για εξυγίανση και εμείς ρωτάμε:
Είναι αξιοκρατία να βάζεις πρόεδρο σε μια τράπεζα αυτόν που πτώχευσε την εταιρεία του και έστειλε στην ανεργία 1000 οικογένειες;

Αξιολογήσατε αυτόν που βάλατε στη παγκόσμια τράπεζα;

Είναι δικαιοσύνη να τα παίρνετε μόνο από τα συνήθη και μόνιμα υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους;

Αποτελεί μεταρρύθμιση η μεταφορά πλούτου από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα;

Αποτελεί εξυγίανση η απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων που το έγκλημα που έκαναν ήταν να βρουν μια δουλειά ή να δανεισθούν και να αγοράσουν ένα σπίτι;

Κύριοι του Κοινοβουλίου, καταλάβετέ το.

Δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τα όριά μας.

Μη δοκιμάζετε τις αντοχές μας. Το δίλημμά σας είναι ένα. Ή με τη κοινωνία ή με τη τρόϊκα.

Οι φτωχοί, οι πεινασμένοι, οι άνεργοι, όλοι εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.

Μας τα πήρατε όλα. Τη ζωή μας όμως, δεν θα σας αφήσουμε να την πάρετε.

Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ.

Θα γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης σας.

Θα δώσουμε κι άλλες μάχες και είμαστε αποφασισμένοι να τις κερδίσουμε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο διαίρει και βασίλευε.

Ας κάνουμε πράξη το η ισχύς εν τη ενώσει.

Μόνον όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση