Η απάντηση του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στο σωματείο ΕΤΕ ΔΕΗ – Τ.Δ.Ε. Α.Η.Σ. Μελίτης

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Μαρτίου, 2012

konstantinidis-stathis-6

Φλώρινα 24/2/2012


Σχετικά με το δελτίο τύπου του σωματείου ΕΤΕ ΔΕΗ – Τ.Δ.Ε. Α.Η.Σ. Μελίτης έχω να παρατηρήσω τα εξής:

 

Λυπάμαι πολύ για τον συντάκτη του δελτίου τύπου. Όσα αναφέρονται είναι ψευδή, παραπλανητικά και φανταστικά. Επινόησε, ότι έδωσα στη δημοσιότητα δελτίο τύπου και απέκρυψα ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μου έθεσε αφενός το θέμα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ στη Φλώρινα και αφετέρου ότι εγώ δεν αντέδρασα.

Το θέμα της πώλησης μονάδων δηλαδή, αφορά τον Υπουργό και εμένα, οι οποίοι από κοινού θα αποφασίσουμε. Ή μάλλον αφορά μόνο εμένα γιατί εγώ ανάλογα με την αντίδραση μου θα  ανάψω ή όχι το πράσινο φως για να προχωρήσουν πωλήσεις. Μακάρι να ήταν έτσι, γιατί το φως θα ήταν κόκκινο.

Σε κοινό δελτίο τύπου των Βουλευτών και των Δημάρχων των ενεργειακών Δήμων, που δημοσιεύτηκε στα Μ.Μ.Ε. μετά τη συνάντηση μας για θέματα της περιοχής με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ως προς την πώληση μονάδων αναφέραμε τα εξής:

«Πωλήσεις μονάδων:

Ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι είναι απαίτηση της κομισιόν η πώληση μονάδων της ΔΕΗ. Οι φορείς αντέτειναν ότι δεν υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση για την υποχρεωτικότητα πώλησης των συγκεκριμένων μονάδων δηλ. της Φλώρινας και του Αμυνταίου και ότι θα υπάρξει αντίδραση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

Σε ομιλία μου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2012 είπα τα εξής (πρακτικά Βουλής):

«Έρχεται ο σημερινός Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να πει ότι θα πουλήσει τις μονάδες της ΔΕΗ

στη Φλώρινα και στο Αμύνταιο. Για τις μονάδες, βέβαια, της Κοζάνης, της ιδιαίτερης πατρίδας του, τσιμουδιά.

Τα παιχνιδάκια αυτά του κ. Παπακωνσταντίνου δεν περνάνε. Δεν μπορούν να περάσουν στις πλάτες των Φλωρινιωτών. Και η Φλώρινα σίγουρα δεν πουλιέται. Μάλλον δεν ξεπουλιέται!».

Σε συνέντευξη μου τον Ιανουάριο, η οποία δημοσιεύτηκε σε όλα τα Μ.Μ.Ε., δήλωσα:

 

«Το ξεπούλημα μονάδων της ΔΕΗ στο Αμύνταιο και στη Φλώρινα ισοδυναμεί με έγκλημα. Ο ΑΗΣ Μελίτης κόστισε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ πριν από 12 χρόνια και ο ΑΗΣ Μελίτη 2 θα κοστίσει πάνω από 1 δις. Δωράκια πουλώντας 250 εκατομμύρια τις μονάδες δεν περνούν. Δωράκια ο κ. Παπακωνσταντίνου ας κάνει από την προσωπική του περιουσία. Όχι από την περιουσία του Ελληνικού λαού».

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία κάποιοι σκόπιμα παραποιούν. Την ευθύνη του δημοσιεύματος, γιατί τα πάντα έχουν όνομα, φέρει αποκλειστικά ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΕΤΕ στον ΑΗΣ Μελίτης, κ. Λάζαρος Αδάμ.

Ακόμα και οι πέτρες κατάλαβαν, ότι το πρόβλημα του είναι μόνο απέναντι μου. Τα υπόλοιπα περί μνημονίου, μισθών, «διαπραγματεύσεων» Αθανασιάδη κ.α. έχουν στόχο να συμπληρώσουν το σκηνικό. Τα κακοστημένα εσωκομματικά παιχνίδια ενόψει των Εθνικών Εκλογών και ο παλαιοκομματισμός δεν έχουν ούτε παρόν, ούτε μέλλον.  Εκτός εάν έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και κατά συνέπεια θύμα ευλόγων ενστάσεων και συμπερασμάτων. 

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Βουλευτής ΝΔ. Ν.Φλώρινας