
Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της ΕΑΣ Αμυνταίου στις 8/1/2012 αποφάσισε τα εξής :
Tη συγχώνευση της Συνεταιριστικής Οργάνωσης με την πλειοψηφία των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών – μελών της και τη μετατροπή της σε πρωτοβάθμιο Αγροτικό Συνεταιρισμό περιοχής Αμυνταίου με 4 Ομάδες παραγωγών:
1. Ο.Π. Δημητριακών –Αραβόσιτου και Χονδροειδών Ζωοτροφών, 2. Ο.Π. Οπωροκηπευτικών 3. Ο.Π. Αμπέλου & Οίνου 4. Ο.Π. Πατάτας & Οσπρίων, όπου οι αγρότες θα εκλέγουν το Διοικητικό τους συμβούλιο σε κάθε Ομάδα Παραγωγών και θα έχουν την ευθύνη των εισροών και εκροών της καλλιέργειεας τους. Ο αριθμός των συνεταιριστικών μερίδων που θα διατεθούν προς τους αγρότες, φυσικά μέλη του συνεταιρισμού θα είναι 440 αρχικά. Το ύψος της συνεταιριστικής μερίδας θα ανέρχεται στα 300€ από τα οποία αφαιρούνται τα 150€ που αρχικά έχει πληρώσει ο κάθε αγρότης στον Συνεταιρισμό του. Η χρονική περίοδος αποπληρωμής της μερίδας ορίστηκε στα 3 χρόνια με ισόποσες δόσεις. Οι αγρότες της περιοχής Αμυνταίου θα μπορούν να εγγράφονται στο νέο αγροτικό συνεταιρισμό από 9/01/2012 έως τις 10/02/2012.
Η Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΑΣ Αμυνταίου, θα στηρίξουν κάθε συλλογική προσπάθεια των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής που θα γίνει σε κλαδικό επίπεδο και σε συνεταιριστική βάση.