Η ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ

Ημ/νία Ανάρτησης: 12 Σεπτεμβρίου, 2012

tsiopanoy-kristina

ΠΑΤΑΓΟ ΜΕ ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ

Ο Αμύντας Αμυνταίου, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την ενίσχυση του γυναικείου ρόστερ, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την 29χρονη Ρουμάνα περιφερειακή (1,77) Κριστίνα Έλενα Τσιομπάνου, η οποία θα έχει διττό ρόλο στον σύλλογο, αναλαμβάνοντας την τεχνική καθοδήγηση ηλικιακού τμήματος και συγκεκριμένα αυτού των Παγκορασίδων για την σεζόν 2012-2013.

Οι άνθρωποι του συλλόγου, είχαν εξ αρχής δύσκολο έργο στην επιλογή της  ξένης αθλήτριας που θα πλαισίωνε την ομάδα , αφού καθημερινά η λίστα των υποψηφίων χειροσφαιριστριών μεγάλωνε. Ωστόσο η επιλογή της συγκεκριμένης παίκτριας δεν ήταν τυχαία, καθώς είχε δώσει τα διαπιστευτήρια της στα 5 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα  με τις ομάδες του Αρίωνα Πτολεμαΐδας, του Παναιτωλικού και της Αναγέννηση Άρτας.

Τη  σεζόν που ολοκληρώθηκε η 29χρονη Ρουμάνα αγωνίστηκε σε Ελλάδα και  Ευρώπη  με τα χρώματα της Αναγέννησης Άρτας. Στο πρωτάθλημα της Α1  κατετάγη στον top 10 του πίνακα των σκόρερ  και στο Τσαλεντς Κάπ στις 2 αναμετρήσεις απέναντι στην Δανέζικη Εσμπιερκ πέτυχε συνολικά 8 τέρματα.

Η Κριστίνα Έλενα Τσιομπάνου κατέθεσε τις απόψεις της, εν όψει της νέας χρονιάς:

5 Χρόνια στην Ελλάδα ποιες εντυπώσεις έχεις αποκομίσει από το Ελληνικό πρωτάθλημα;

Πολλοί θα περίμεναν να παρουσιάσω τις αδυναμίες του Ελληνικού πρωταθλήματος, ωστόσο εγώ προτιμώ να αναφερθώ στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν οι παίκτριες και οι παίκτες της χώρας, σε ένα  πρωταθλήματα μη επαγγελματικού χαρακτήρα.

Στις ομάδες που πέρασα,  αρκετές  συμπαίκτριες αφιέρωναν τον περίσσιο χρόνο τους  για  να ακολουθήσουν το πρόγραμμα και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου, γεγονός που αποτελεί την έμπρακτη αγάπη για το άθλημα.

Ποιες διαφορές εντοπίζεις ανάμεσα γυναικείο πρωτάθλημα της Ρουμανίας και σ αυτό της χώρας μας;

Σ αυτήν την ερώτηση θα απαντήσω με ένα παράδειγμα, Στην Ελλάδα οι γονείς δαπανούν χρήματα στα φροντιστήρια και  τα παιδιά διαβάζουν με σκοπό να εξασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον. Στη Ρουμανία υπάρχουν παιδιά που ξεκινούν το χάντμπολ με αποκλειστικό στόχο να γίνουν επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες.

Αυτή η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι άθλημα στην Ελλάδα δεν έχει επαγγελματική προοπτική, πιστεύω όμως ότι αυτό μπορεί να αλλάξει εφόσον στο μέλλον γίνουν οι αναγκαίες παρεμβατικές ενέργειες.

Τι σε παρακίνησε να ρθείς στον Αμύντα ;

Όταν μου είπαν την Ιστορία και την βαριά κληρονομιά αυτού του επαρχιακού συλλόγου, έμεινα έκπληκτη, πραγματικά θα είναι τιμή μου να φορέσω τη φανέλα του Αμύντα.

Ο νύν προπονητής μου στον Αμύντα και  πρώτος μου προπονητής στην Ελλάδα, με τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας, Νίκος Γιώσκος και ο πρόεδρος Περικλής Χατζής μ ενημέρωσαν για την  προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του σε άνδρες και γυναίκες, όταν λοιπόν ένας σύλλογος έχει φιλοδοξίες και προοπτικές , δεν μπορεί παρά να είναι και ελκυστικός.

Σε ποια θέση σ αρέσει να αγωνίζεσαι;

Η αλήθεια είναι ότι μ αρέσει πολύ να αγωνίζομαι ως περιφερειακή (ιντερ, πλει μεικερ )καθώς οι θέσεις αυτές σου δίνουν την δυνατότητα να καθοδηγήσεις το επιθετικό παιχνίδι της ομάδα , συν της άλλοις έχεις μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, παίρνοντας τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, υπό την ανοχή του προπονητή.

Βέβαια δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε θέση, ακόμα και τερματοφύλακας, για το καλό της ομάδας.

Αναλαμβάνεις και δεύτερο ρόλο στον σύλλογο αυτό της προπονήτριας των Παγκορασίδων ,σε ποιους τομείς σκοπεύεις να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση;

Εγώ θα επιδιώξω , στηριζόμενοι στην εμπειρία μου, να δώσω όσο τον δυνατόν περισσότερα στις Παγκορασίδες , προκειμένου να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια που θα τις βοηθήσουν στην εξέλιξη τους.

Στις συγκεκριμένες ηλικίες η προσοχή δίνεται κατά κόρον στις σωστές πάσες, το να νιώθει δηλαδή η αθλήτρια σιγουριά στην πάσα είναι πολύ σημαντικό, επιπλέον το τρέξιμο , η κατάλληλη τοποθέτηση και η σωστή κίνηση στον χώρο είναι στοιχεία εξίσου σημαντικά γι τις εν λόγω ηλικίες.

Τι θα θελες να πεις προς τον κόσμο της πόλης;

Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος της πόλης, ανεξαρτήτου ηλικίας , θα αγκαλιάσει τις προσπάθειες της ομάδας, γι αυτό εγώ και οι συμπαίκτριες μου  πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας , ώστε να μην δυσαρεστήσουμε τους φιλάθλους μας.

Η επιτυχία του Αμύντα βρίσκεται στα χέρια μας, γι αυτό οφείλουμε να την διεκδικήσουμε.