Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς πραγματοποίησε φέτος εκδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

Ημ/νία Ανάρτησης: 5 Ιουνίου, 2012

perivalon_k_2

Στο πλαίσιο αφύπνισης και ενεργοποίησης της κοινωνίας στην προστασία του περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς πραγματοποίησε φέτος εκδηλώσεις στο δασάκι της Κολοκυνθούς.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, έγινε ο καθαρισμός του χώρου του άλσους, η περιποίηση των δέντρων και των καλλωπιστικών φυτών που φυτεύτηκαν πέρυσι στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης και τοποθετήθηκαν τα κιόσκι, οι τραπεζόπαγκοι και τα παγκάκια. Η δράση της δημιουργίας του Πρότυπου Λαχανόκηπου, αναβλήθηκε και η πραγματοποίηση της προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012.

 perivallon_k_1

Αρωγός στις φετινές δραστηριότητες ήταν η Διεύθυνση Δασών, η 15η Ταξιαρχία, το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ, φορείς και σύλλογοι του Νομού, υπηρεσίες της ΠΕ Καστοριάς, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κολοκυνθούς, και πολλοί εθελοντές.

 

Σε δηλώσεις του Αντιπεριφερείαρχης τόνισε ότι «Επιθυμία όλων μας μέσα από αντίστοιχες δράσεις είναι να γίνει συνείδηση στο μυαλό των νέων παιδιών ότι το περιβάλλον είναι  αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και θα πρέπει να το προστατεύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube