Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας για την πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Τ.Κ. Νεοχωρακίου του Δήμου Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 11 Αυγούστου, 2023

Την Τρίτη 08 Αυγούστου 2023 και περί Ώρα 11:30 πμ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην Τ.Κ. Νεοχωρακίου του Δήμου Φλώρινας. Λόγω της χαμηλής σχετικής υγρασίας και των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Για την αντιμετώπισή της χρειάστηκε να επιχειρήσουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Ζητήθηκε η συνδρομή του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας, το οποίο διέθεσε στον συμβάν τρία (3) μηχανήματα έργου.
Επίσης στην πυρκαγιά διατέθηκαν δύο (2) υδροφόρα οχήματα της εταιρίας Μ.Ε.ΤΕ. Α.Ε. για την πλήρωση των πυροσβεστικών οχημάτων.
Στο σημείο της πυρκαγιάς βρέθηκε και ο Δήμαρχος Φλώρινας κος. Γιαννάκης Βασίλειος ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη της.

Το έργο της κατάσβεσης ολοκληρώθηκε πλήρως την επομένη της ενάρξεως, την Τετάρτη 09 Αυγούστου 2023. Το συντονισμό και την διαχείριση του περιστατικού ανέλαβε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας, Πύραρχος Ιωάννης Ε. Μιαούλης.

Από την πυρκαγιά δεν προέκυψε κοινός κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και τα αίτια της ενάρξεως διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φλώρινας.

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε όσους ενεπλάκησαν στο περιστατικό και συγκεκριμένα:
• στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φλώρινας.
• στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Φλώρινας Ενότητας
• στον κ. Γιαννάκη Βασίλειο, Δήμαρχο Φλώρινας
• στον κ. Μεσσήνη Κωνσταντίνο, Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας Μ.Ε.ΤΕ. Α.Ε.
• στον κ. Έλκα Ηλία εκπρόσωπο της Αερολέσχης Φλώρινας
• στην Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας
• στο 1ο Σύνταγμα Πεζικού και
• σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μου συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Εκ της Γραμματείας
ΔΙ.ΠΥ.Ν. Φλώρινας

ΓΥΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
TAGGED: Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας,