Η επιστολή του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας στον υπουργό ενέργειας

ERGATIKO FLO logo

Αναλυτικά η επιστολή για τα ορυχεία

ΦΛΩΡΙΝΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Κ. ΑΣΗΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΘΗΝΑ

Κύριε Υπουργέ

Η χώρα μας την περίοδο αυτή χρειάζεται όσο ποτέ την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Αυτό φυσικά είναι προτεραιότητα της πολιτείας και καθιστά ακόμα πιο επιβεβλημένη τη δραστηριότητα σε τομείς της οικονομίας που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν θετικό ισοζύγιο στις τοπικές οικονομίες.

Δυστυχώς η Φλώρινα εδώ και δεκατρία χρόνια στο τομέα της αρμοδιότητος σας που αφορά την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων στη λεκάνη της Φλώρινας, βρίσκονται σε τέλμα με ότι συνεπάγεται αυτό για την οικονομία της χώρας μας αλλά και της περιοχής μας.

Κύριε Υπουργέ, όπως γνωρίζετε εδώ και πάρα πολλά χρόνια παρ΄ όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί κατά καιρούς, τις διαβεβαιώσεις από μέρους σας στη διημερίδα που συνδιοργανώσαμε όλοι οι φορείς με τη ΔΕΗ ΑΕ στις 27 & 28 Σεπτεμβρίου 2013 στη Φλώρινα και αφορούσε τις αναπτυξιακές προοπτικές του νομού Φλώρινας, δυστυχώς παραμένει στάσιμη κάθε εξέλιξη που αφορά το θέμα διάνοιξης και εκμετάλλευσης των ορυχείων της λεκάνης της Φλώρινας και οι ευθύνες της κυβέρνησης από τη μη παραχώρηση του ορυχείου της Βεύης είναι τεράστιες, αφού χάνονται έσοδα για την εθνική οικονομία της τάξεως των 50 εκατομμυρίων € ετησίως και φυσικά 500 περίπου θέσεις εργασίας που θα δημιουργούσαν μια άλλη προοπτική στη λεκάνη της Φλώρινας.

Ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε προβλήματα όσον αφορά τα αποτελέσματα από το διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποθάλπει την παραχώρηση του ορυχείου της Βεύης και κατά την άποψη μας θα έπρεπε αυτή η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και το ορυχείο να είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα περιμένουν από εσάς να τηρήσετε την υπόσχεση που δώσατε στη διημερίδα και το ορυχείο να ξεκινήσει τη λειτουργία του για το συμφέρον όλης της κοινωνίας.

Σε περίπτωση δε που υπάρχουν ζητήματα επί της διαδικασίας του διαγωνισμού, είναι πλέον στην αρμοδιότητα σας να αποφασίσετε την παραχώρηση του ορυχείου, σε αυτόν που πραγματικά έχει την καλύτερη προσφορά για το εθνικό συμφέρον και τα περισσότερα πλεονεκτήματα για τη σωστή λειτουργία του λιγνιτωρυχείου.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα που διακαώς αναμένει η τοπικής μας κοινωνία.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση