Η μικρή Σάρλοτ ταξίδεψε στις Πρέσπες και βραβεύτηκε!

sarlot prespaΤο πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σενάριο κέρδισαν τα παιδιά των Πρεσπών σε πανελλαδικό διαγωνισμό κινηματογράφου δημιουργώντας τη δική τους μικρή ταινία εμπνευσμένα από το βιβλίο του Φρανκ Βίβα «Η Μικρή Σάρλοτ Σκηνοθέτης».
Οι ήρωες του βιβλίου, η Σάρλοτ και ο γάτος της ο Μουντζούρης, έγιναν οι πρωταγωνιστές των παιδιών που με πολύ φαντασία δημιούργησαν μία μικρή ιστορία επηρεαζόμενοι από το δικό τους κόσμο και ερεθίσματα. Έτσι λοιπόν οι λίμνες των Πρεσπών δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κινηματογραφικό φακό των παιδιών τα οποία μετέφεραν τη Σάρλοτ από τη Νέα Υόρκη, που ζει στο βιβλίο, στις Πρέσπες και εκεί ξετυλίχθηκε μία μικρή ιστορία. Η ιστορία αυτή κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Σενάριο και τα παιδιά ταξίδεψαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης EΜΣΤ, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης ΜοΜΑ, την Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών, το σωματείο ΜΑΖΙ για την ΕΦΗΒΙΚΗ υγεία, τον Οργανισμό Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού OPUS και τον Εκδοτικό Οίκο ΜΕΛΙΣΣΑ.
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Πρέσπας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πρέσπας με τη συμμετοχή 9 παιδιών και υπό την καθοδήγηση του Ηλία Φωτάκη.
Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πολύ ωραία πρωτοβουλία, καθώς και την τελετή βράβευσης που έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά από όλη την Ελλάδα να συναντηθούν με φόντο έναν πολύ όμορφο και σημαντικό χώρο, όπως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Τέλος να συγχαρούμε τους μικρούς σκηνοθέτες της Πρέσπας και να τους ευχαριστήσουμε που έφεραν την Πρέσπα στην πρώτη θέση!

Pin It

Αφήστε μια απάντηση