Η ομιλία τοῦ π. Στυλιανοῦ Καρπαθίου, Θεολόγου-Ψυχιάτρου, Διδάκτορος τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν,μέ θέμα «Ἡ ὑγεία ὡς ἀγαθό»

Στις 14 Φεβρουαρίου η Κίνηση Ορθοδόξων Πολιτών “Παρεμβολή” είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στο διαδικτυακό της κανάλι τον π.Στυλιανό Καρπαθίου, ιατρό, θεολόγο και διδάκτορα βιοηθικής.

Η ομιλία του π.Στυλιανού κινήθηκε γύρω από την Υγεία, ως αγαθό. Από την αρχή ο ομιλητής απεγκλώβισε την έννοια της Υγείας από τα στενά πλαίσια της απλής απουσίας σωματικής ασθένειας ή αναπηρίας, όπως συνηθίζουμε να την εννοούμε σήμερα, και μέσα από ιστορικές και αγιογραφικές αναδρομές ανέδειξε την ανώτερη διάστασή της ως υπαρξιακή αρμονία, και ως πληρότητα νοήματος ζωής και σχέσεως, τόσο με το Θείο, όσο και με τον Συνάνθρωπο.

Την ομιλία παρακολούθησαν “ζωντανά” μέσω του καναλιού της “παρεμβολής” στο youtube, ενώ χιλιάδες είναι έκτοτε και οι προβολές της στο ίδιο κανάλι, όπου βρίσκεται αναρτημένη.

Όπως ήταν φυσικό, στις ερωτήσεις του κοινού, που είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν ζωντανά στον χώρο των σχολίων, κυριάρχησε το έντονο ενδιαφέρον για την παρούσα δεινή συγκυρία. Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις που τέθηκαν ο π.Στυλιανός τοποθετήθηκε σε θέματα όπως:

– Η ιεράρχηση του αγαθού της Υγείας, όχι ως του υπέρτατου, αλλά εντός του προαναφερθέντος πλαισίου της ομιλίας του,
– Η βιοηθική των διενεργούμενων εμβολιασμών κατά του SARS-COV2, αναδεικνύοντας το ηθικό πρόβλημα της χρήσης βιολογικού υλικού από ανθρώπινα εκτρωμένα έμβρυα σε κάποια από αυτά,
– Οι σοβαρές βλάβες στην υγεία του πληθυσμού από τα επιβαλλόμενα κατά της “πανδημίας” μέτρα, με έμφαση στις ψυχιατρικής και κοινωνικής φύσεως νοσηρότητες, και με σαφή αμφισβήτηση της προσέγγισης του θέματος από την “επιτροπή λοιμωξιολόγων”
– Η επιβαλλόμενη μασκοφορία του πληθυσμού ειδικά εντός των Ιερών Ναών, στην οποία μάλιστα έδωσε διαστάσεις αιρέσεως και εκπτώσεως από την εκκλησιαστική αλήθεια,
– Η πράξη της απολυμάνσεως σε Ιερούς Ναούς, την οποία και απερίφραστα απέρριψε.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση