Η Π.Ε. Φλώρινας για την σύσκεψη φορέων για το σχέδιο «Αθηνά»

pe-florinas-syskepsi-04022013

Η διατήρηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως αυτόνομου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος, με την παράλληλη παραμονή στη Φλώρινα των τμημάτων Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και Εμπορίας & Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αποτελούν τους βασικούς άξονες διεκδίκησης των φορέων της Φλώρινας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το σχέδιο «Αθηνά».

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου 2013 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, οι φορείς κατέληξαν στη σύνταξη υπομνήματος μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το οποίο θα επιδοθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Παιδείας, κατά την κάθοδο των μελών της Επιτροπής Στήριξης Πανεπιστημίου στην Αθήνα, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις προσεχείς ημέρες.

Το υπόμνημα θα περιλαμβάνει τα κοινωνικά, οικονομικά, ιστορικά και ακαδημαϊκά επιχειρήματα των φορέων σχετικά με το διεκδικητικό πλαίσιο, όπως οι κτιριακές υποδομές, το χαμηλό κόστος, η μοναδικότητα των τμημάτων κ.ά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, ο βουλευτής της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αθανάσιος Γερμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρήστος Ευαγγέλου, ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέφανος Μπίρος, η διευθύντρια της ΣΤΕΓ Παρασκευή Μητλιάγκα και εκπρόσωποι των καθηγητών του Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των εργαζομένων του Πανεπιστημίου.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση