Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η θέση του ΚΚΕ με αφορμή τις εξελίξεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ξυνό Νερό Α.Ε του Δήμου Αμυνταίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 27 Φεβρουαρίου, 2020

Η θέση του ΚΚΕ με αφορμή τις εξελίξεις στη Δημοτική Επιχείρηση Ξυνό Νερό Α.Ε του Δήμου Αμυνταίου

Οι εξελίξεις στη δημοτική επιχείρηση “Ξυνό Νερό Α.Ε” αναδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν είναι επιχειρήσεις που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο, αλλά τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων. Όλες οι τοπικές αρχές, είτε είναι δημοτικές είτε περιφερειακές, αλλά και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους,  έχουν συγκεκριμένη ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν.

 

Ακριβώς γιατί οι δημοτικές επιχειρήσεις λειτουργούν με όρους αγοράς και με κριτήριο είτε το κέρδος είτε με την λογική κόστος-όφελος, οι δημοτικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται ως μηχανισμός συναλλαγής και διαφθοράς, ως μηχανισμοί διαπλοκής με επιχειρηματικά συμφέροντα, τόσο από τις τοπικές διοικήσεις όσο και από την εκάστοτε κυβέρνηση.

 

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από το ζήτημα νομιμότητας που βγαίνει στο προσκήνιο για την συγκεκριμένη επιχείρηση. Οι δήμοι δεν θα έπρεπε να είναι επιχειρήσεις που “πουλάνε υπηρεσίες” ή αντιμετωπίζουν τους δημότες με όρους αγοράς και κερδών, είτε μόνοι τους είτε σε συμπράξεις με επιχειρηματικούς ομίλους που έχουν τα κέρδη τους διασφαλισμένα π.χ την διαχείριση απορριμμάτων (ΔΙΑΔΥΜΑ) που πληρώνουν πανάκριβα οι εργαζόμενοι της περιοχής.

 

Οι δήμοι έχουν ευθύνη να διασφαλίζουν τους όρους δημόσιας υγιεινής, την καθημερινότητα του πολίτη, την ύδρευση, την αποχέτευση κ.λ.π μέσα από τις υπηρεσίες τους με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσα από υπηρεσίες επαρκώς στελεχωμένες με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

 

Οι δήμοι δεν πρέπει να είναι φορομπηχτικοί μηχανισμοί ανταποδοτικότητας και τοπικής φοροληστείας των ίδιων των δημοτών τους. Όπως π.χ συμβαίνει με την Δημοτική Επιχείρηση  ΔΕΤΕΠΑ που ως ΚΚΕ απαιτούμε  να πάρει πίσω ο Δήμος το χαράτσι του 30% στα τιμολόγια της τηλεθέρμανσης.

 

Όλα αυτά για να κατακτηθούν, πρέπει οι άνθρωποι του μόχθου, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν λύσεις προς όφελος όλου του λαού.

 

Να συμπορευτούν στου αγώνες αποφασιστικά με το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση σε όλα τα επίπεδα της Τοπική Διοίκησης, για μια άλλη εξουσία, με στόχο την ανάπτυξη της παραγωγής και της παραγωγικότητας για την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών οικογενειών και όχι με στόχο την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

 

Σε αυτό το δρόμο του αγώνα μπορεί να βελτιώνεται και σήμερα το βιοτικό επίπεδό του ο λαός, μέχρι την οριστική λύση, την ανατροπή του σάπιου αυτού συστήματος.

 

 

Κομματικές Οργανώσεις Περιοχής Αμυνταίου του ΚΚΕ

 

 

ΓΥΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
TAGGED: Αμύνταιο,