Καστορά: Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ενόψει της Χειμερινής Περιόδου

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ενόψει της Χειμερινής Περιόδου

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις πρόληψης για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από χιονοπτώσεις, παγετούς, πλημμύρες και κατολισθήσεις ενόψει της χειμερινής περιόδου ήταν το θέμα της Σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκαν τα βασικά σημεία του σχεδίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τον άρτιο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των φορέων ανέπτυξαν τις δράσεις που έχουν αναλάβει για την προετοιμασία των υπηρεσιών τους ενόψει του χειμώνα, ανέφεραν προβλήματα και δυσκολίες και έκαναν προτάσεις για μια ακόμη πιο αγαστή συνεργασία όλων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς τόνισε ότι «Έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων ετών αλλά και την άρτια συνεργασία όλων των φορέων, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, θα είναι και φέτος προετοιμασμένη για την άμεση επίλυση οποιονδήποτε εκτάκτων αναγκών παρουσιαστούν», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα του Αμαξοστασίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη συνεδρίαση προέδρευε ο Αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος και μετείχαν ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης, ο Υπόδιοικητής της 15ης ΤΠ Ταξιαρχίας, κ. Ψείρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτρης Λαφαζάνης, ο Διευθυντής Δασαρχείου, Χρήστος Λιάμης, οι προϊστάμενοι του ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, Πολιτικής Προστασίας και του τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Καστοριάς, η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ εκπρόσωποι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, οι πρόεδροι Ε.Τ.Α.Κ, Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, Ραδιολέσχης, του συλλόγου η Μελωδία της Καρδιάς και κυνηγετικών συλλόγων της Περιφερειακής μας Ενότητας.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση