Κατερίνα Σακελλαροπούλου Το 1821 μας διδάσκει ότι το εμείς πρέπει να μπει μπροστά από το εγώ για να πετύχει μία εθνική προσπάθεια

Το διάγγελμα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου με ιδιαίτερη αναφορά στη πανδημία του κορωνοϊού.

Με γεμίζει ελπίδα η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου. Το 1821 μας διδάσκει ότι το εμείς πρέπει να μπει μπροστά από το εγώ για να πετύχει μία εθνική προσπάθεια. Καλούμαστε να αφήσουμε προσωρινά το εγώ. Τα μέτρα ειναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την πανδημία του κορονοϊού.

«Σήμερα δίνουμε ακόμη μία ιστορική μάχη, δεν είμαστε όμως μόνοι, είμαι σίγουρη ότι θα κερδίσουμε και του χρόνου θα γιορτάσουμε την επέτειο των 100 χρόνων», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η πλειοψηφία θα ακολουθήσει τα μέτρα, όσα επώδυνα και να είναι. Μένουμε σπίτι για να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Δεν θα αφήσουμε το φόβο να μας κερδίσει. Η κρίση θα περάσει και όλοι θα συνδράμουμε σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, με στόχο την επαναφορά της οικονομίας. Η πανδημία που ζούμε ξεπερνά τα εθνικά όρια. Οι προκλήσεις που απειλούν όλους μας δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν παρά σε παγκόσμιο επίπεδο», συνέχισε η κ. Σακελλαροπούλου.

«Με την επανάσταση του 1821 ο λαός μας κέρδισε το δικαίωμα να ορίζει τη μοίρα του. Η φετινή επέτειος μας βρίσκει απέναντι σε μία πρωτόγνωρη απειλή», είπε για την επέτειο της 25ης Μαρτίου για να συνεχίσει:

«Με γεμίζει ελπίδα η επιστημονική επάρκεια, το ηθος. Με γεμίζει ελπίδα η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου. Το 1821 μας διδάσκει ότι το εμείς πρέπει να μπει μπροστά από το εγώ για να πετύχει μία εθνική προσπάθεια. Καλούμαστε να αφήσουμε προσωρινά το εγώ. Τα μέτρα ειναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Pin It

Αφήστε μια απάντηση