Κυριάκος Μητσοτάκης «Κάτω από 600.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2015»

Ημ/νία Ανάρτησης: 30 Ιουλίου, 2013

mitsotakis-kyriakos

Κυριάκος Μητσοτάκης «Κάτω από 600.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι το 2015»

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν με προσόντα και αξιοκρατικές διαδικασίες έχουν εξασφαλισμένη την παραμονή τους στο Δημόσιο, επισήμανε την Τρίτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Κριστίν Λαγκάρντ που μαζί με την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης ζήτησε από την Αθήνα νέο μαχαίρι στον δημόσιο τομέα με απολύσεις των μη επαρκών υπαλλήλων.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση απομάκρυνσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων ως τα τέλη του 2014.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι οι 15.000 απομακρύνσεις συνοδεύονται και από αντίστοιχες προσλήψεις, άσχετα από τον λόγο απομάκρυνσης από το Δημόσιο.

Ερωτηθείς εξάλλου το πόσοι υπάλληλοι θα μείνουν στο Δημόσιο μετά το 2015, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο συνολικός αριθμός θα είναι κάτω από τις 600.000 με δεδομένες τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και την αναλογία 1 προς 5.

«Δεν είναι αριθμητικό το ζήτημα, το καλύτερο Δημόσιο έχει να κάνει με τις διαδικασίες που επιτελεί το Δημόσιο και τον τρόπο που τις επιτελεί» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Οικονομία,