Κοινή ανακοίνωση φορέων της Κοζάνης για τη συμμετοχή στην Γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου 2022

Ημ/νία Ανάρτησης: 5 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 9ης /11

 

Έπειτα από σειρά επαφών που είχαν: το Εργατικό Κέντρο Νομού Κοζάνης, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο  και ο Σύλλογος Εστίασης «Ερμής», αποφασίστηκε η καθολική στήριξη της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Οι φορείς ομοφώνησαν για την σπουδαιότητα της απεργίας, καλώντας εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να την στηρίξουν δυναμικά καθώς πραγματοποιείται σε μία χρονική περίοδο όπου περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητα:

  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού σε Ευρωπαϊκά επίπεδα (ίσος με το 60% του διάμεσου μισθού πλήρους απασχόλησης)
  • Η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Οι τιμές στην ενέργεια, τα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, εκτοξεύονται σε επίπεδα που οδηγούν εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια, ενώ την ίδια ώρα η αύξηση των μισθών δεν είναι επαρκής για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Οι επιπτώσεις αφήνουν βαρύ αποτύπωμα στην κοινωνία και από παντού ακούγεται μόνο μία φωνή που λέει: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Στις 9 Νοεμβρίου, μας δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για τον εργαζόμενο, τον έμπορο, τον καταστηματάρχη, τον εστιάτορα, τον βιοτέχνη, τον συνταξιούχο, τον άνεργο ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Την ώρα που η κρίση δεν έχει αφήσει κανέναν κλάδο ανεπηρέαστο και έχει επεκταθεί στην οικογένεια, στην κοινωνία, στις επιχειρήσεις και στα καταστήματα πάσης μορφής, η συμμετοχή στην απεργία είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Οι φορείς του Νομού Κοζάνης καλούμε, από την Κεντρική Πλατεία Κοζάνης την Τετάρτη στις 10.30 το πρωί, εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, εμπόρους, καταστηματάρχες, βιοτέχνες να καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε από κοινού  να επιτύχουμε τους στόχους της απεργίας, για να πάρει μία ανάσα η κοινωνία που μαστίζεται από την ακρίβεια και την αβεβαιότητα.

 

 

Οι φορείς:

  • Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης
  • Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο
  • Τεχνικό Επιμελητήριο
  • Οικονομικό Επιμελητήριο
  • Σύλλογος Εστίασης “Ο ΕΡΜΗΣ”

 

 

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube
TAGGED: Κοζάνη,