Κόκκινα δάνεια ΑΤΕ : Ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες αγρότες

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Ιανουαρίου, 2014

agrotis-1

Να κρατήσει τους αγρότες στα χωράφια και να κατευνάσει τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, ιδίως εκείνους που εκπροσωπούν αγροτικές περιφέρειες, επιδιώκει η κυβέρνηση, αποδεχόμενη μια γενναία διευθέτηση των κόκκινων ενυπόθηκων χρεών από αγρότες στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα.
Με τη χθεσινή κίνηση, που προωθήθηκε με κοινή τροπολογία βουλευτών της ΝΔ και του ΠαΣοΚ και αποτέλεσε ένα ισχυρό δείγμα συμπόρευσης των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων στη Βουλή, η κυβέρνηση σπεύδει να προλάβει έναν αγροτικό ξεσηκωμό.
Με τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών, εξάλλου, το Μέγαρο Μάξιμου καλοπιάνει και τους βουλευτές της ΝΔ από την περιφέρεια, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εκλογική τους βάση.
Παράταση εξόφλησης σε διάστημα 5 έως 10 ετών, με πολύ χαμηλό επιτόκιο, των κόκκινων ενυπόθηκων δανείων που έχουν λάβει χιλιάδες αγρότες από την παλιά ΑΤΕ, με παράλληλο γενναίο κούρεμα στις προσημειώσεις οι οποίες τα βαρύνουν, προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσαν χθες συνολικά 30 βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που συζητείται στη Βουλή.
Πρόκειται για ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες αγρότες, με το υπουργείο να την κάνει καταρχήν δεκτή, έχοντας εξασφαλίσει, όπως ανέφερε ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι ένα τέτοιο μέτρο δεν θα θεωρηθεί παράνομη ή συγκαλυμμένη κρατική επιδότηση.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
TAGGED: Οικονομία,