Κοζάνη: Έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κοζάνης

kentro-dia-viou-mathisis-kozani

Ο Δήμος Κοζάνης και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (μέσω της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) ανακοινώνουν την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κοζάνης.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Στο πλαίσιο λειτουργίας του κέντρου θα προσφέρονται προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων, τα οποία θα υλοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε ηλικίας, μόρφωσης και εθνικής προέλευσης, ενώ παρέχονται δωρεάν.
Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κοζάνης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στις εξής θεματικές ενότητες:
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
• ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
• ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
• ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
• ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
• ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ.
Η κατάταξη σε τμήματα μάθησης γίνεται ανάλογα με τις αιτήσεις των υποψηφίων και τηρείται σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες να επισκέπτονται το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης, που βρίσκεται στη διεύθυνση Αργυροκάστρου 13.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση