Κοζάνη -Σύλληψη τριών ανηλίκων ημεδαπών για κλοπή

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Φεβρουαρίου, 2012

astynomia-peripoliko

Κοζάνη, 29 Φεβρουαρίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σύλληψη τριών ανηλίκων ημεδαπών για κλοπή

Σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος ημεδαπού

για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

 

Συνελήφθησαν σήμερα (28-2-2012) τις πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, τρεις ανήλικοι ημεδαποί 17, 16 και 16 ετών για κλοπή στην Πτολεμαΐδα.

 

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω συλληφθέντες, τις βραδινές ώρες της 27-2-2012 εισήλθαν σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων 29χρονου ημεδαπού στην Πτολεμαΐδα σε χρόνο που αυτό δεν λειτουργούσε και αφαίρεσαν διάφορα εμπορεύματα (είδη ένδυσης κ.λ.π.) συνολικής χρηματικής αξίας 6.376,20 Ευρώ.

 

Ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες οι ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες χθες (28-2-2012) στην Πτολεμαΐδα, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε σε γκαράζ στην πόλη της Πτολεμαΐδας ανευρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος από τα κλαπέντα εμπορεύματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

 

Επίσης, κατά την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι σε προγενέστερο χρόνο (21/23-01-2012) οι δύο από τους ανηλίκους είχαν διαπράξει κλοπή και σε κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων 48χρονου ημεδαπού στην Πτολεμαΐδα, η οποία δεν είχε καταγγελθεί από τον παθόντα στην αρμόδια αστυνομική υπηρεσία,  αφαιρώντας διάφορα εμπορεύματα συνολικής αξίας 5.000,00 Ευρώ, τα οποία στη συνέχεια πούλησαν σε 34χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας ενδυμάτων στην πόλη της Κοζάνης, έναντι του χρηματικού ποσού των 450,00 Ευρώ. Σε έρευνα που διενεργήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα (29-2-2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, στο κατάστημα του 34χρονου στην Κοζάνη, ανευρέθηκε μέρος από τα κλαπέντα εμπορεύματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

 

Σε βάρος του ανωτέρω 34χρονου ημεδαπού, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

 

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, εξετάζοντας και την πιθανότητα οι συλληφθέντες να εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Κοζάνης.