Με απόλυτη επιτυχία η διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ατην Φλώρινα

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Μαΐου, 2022

Την Παρασκευή 29 Απριλίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Φλώρινας με απόλυτη επιτυχία η διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (Κ.Ε.Ε.Ε.).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Ιωάννης Μασούτης, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, τοποθετήθηκε σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα πρόσθετα σχέδια για την μετά το λιγνίτη εποχή και τα μέτρα που αναμένονται από την πολιτεία, ενώ ο κύριος Σάββας Σαπαλίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, αναφέρθηκε στις δυνάμεις και αδυναμίες της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

«Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων της προσεχούς περιόδου είναι μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα και τις επιχειρήσεις» δήλωσε εμφατικά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιάννης  Μασούτης κατά την ομιλία του.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης έθεσε την πρόταση, η οποία έγινε ευνοϊκώς δεκτή από τον κ. Μασούτη, για την δημιουργία από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος φορέα δικτύωσης και προώθησης των προϊόντων μεταξύ των Επιμελητηρίων.

Αμέσως μετά το τέλος της διευρυμένης συνεδρίασης οι δύο Πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Φλώρινας παρέθεσαν συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ. Κατά την διάρκεια της οποίας ο κ. Μασούτης τόνισε πως τόσο προσωπικά όσο και ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος θα υποστηρίξει το Επιμελητήριο Φλώρινας σε ότι χρειαστεί.

Ακολούθως, την επόμενη ημέρα το Σαββάτο το πρωί 30 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Πολυχώρου – Εκθεσιακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας με την συμμετοχή πολλών τοπικών επιχειρηματιών και επισήμων.

Συγκεκριμένα, παρέστησαν ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φλώρινας Αιδεσιμότατος Πατήρ  Θεωνάς, ο βουλευτής Φλώρινας ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης , η βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, η Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Ευφροσύνη Ντίο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ο κ. Γρηγόριος Τσιούμαρης, οι Δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, η Αντιδήμαρχος Φλώρινας κυρία Φουδούλη, η Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ελένη Γυρίκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης και πολλοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων από ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις του διημέρου ολοκληρώθηκαν με την Ημερίδα που οργάνωσε το Επιμελητήριο Φλώρινας με θέμα: «Στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας κατά την μετάβαση της στην μεταλιγνιτική εποχή».

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας ο κ. Σάββας Σαπαλίδης παρουσίασε μια ολοκληρωμένη πρόταση Στήριξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας κατά την μετάβαση στη Μεταλιγνιτική Εποχή. Ακολούθως τον λόγο έλαβαν με την σειρά:

Ο Καθ. Δημήτριος Βλάχος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Εφοδιαστικών Αλυσίδων, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Εφοδιαστικές Αλυσίδες και Εμπορευματικά Κέντρα, η περίπτωση της Φλώρινας στην μεταλιγνιτική εποχή».

Ο Καθ. Άγις Παπαδόπουλος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. ο οποίος  αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης της πράσινης επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Φλώρινας στην μεταλιγνιτική εποχή.

Η Καθ. Κατερίνα Μέλφου, Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης του Αγροδιατροφικού κλάδου στην περιοχή της Φλώρινας στην μεταλιγνιτική εποχή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν κύκλο γόνιμης συζήτησης καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η Φλώρινα μπορεί να εξέλθει από την οικονομική της απομόνωση και δυσπραγία μόνο όταν όλες οι τοπικές παραγωγικές και κοινωνικές ομάδες συνεργάζονται αρμονικά και με κοινό όραμα.

TAGGED: Φλώρινα,