Μήνυμα του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ημ/νία Ανάρτησης: 18 Μαΐου, 2017

antoniadhs-yiannisΗ 19η Μαΐου είναι ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Την ημέρα αυτή ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμψούντα, και άρχισαν οι σελίδες της σύγχρονης ιστορίας να γεμίζουν με αίμα, διωγμό, και τον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου
Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και θα είναι για το έθνος μας ημέρα πένθους και μνήμης.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία τους και η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων. Οι Έλληνες του Πόντου, κατάφεραν, για αιώνες, να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα και να μεγαλουργήσουν όπου και αν έζησαν, στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.Η Μνήμη για τις μαύρες ημέρες του αφανισμού του Ποντιακού Ελληνισμού είναι χρέος και ιερό καθήκον όλων μας.
Ο σεβασμός στη μνήμη των ποντίων, που έχυσαν το αίμα τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτή την ημέρα. Τους χρωστάμε τη δικαίωση. Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα.
Σήμερα ο οργανωμένος ποντιακός χώρος που εκπροσωπείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων με πρόεδρο τον κ. Παρχαρίδη Γιώργο και σε επίπεδο Ελλάδας από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας με πρόεδρο τον κ. Τοπαλίδη Χρήστο, δίδει έναν αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας, αγώνα που έπρεπε να επωμιστεί η πολιτεία .
Αφού όμως δεν το πράττει καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να συνταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, γιατί μόνο με τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα αναπαυθούν οι ψυχές των γενοκτονημένων αδερφών μας και θα αποτραπούν νέα παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον. Αιωνία τους η μνήμη.

Ο Βουλευτής ΠΕ Φλώρινας
ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Φλώρινα,