Μήνυμα για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού του βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη

‘’ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ .’’

Συμπληρώνονται φέτος 103 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο πριν από έναν αιώνα.

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού-που από το 1994 αναγνωρίζεται επισήμως από την Ελληνική Πολιτεία – φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και είναι για το Έθνος μας ημέρα πένθους και μνήμης. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία τους. Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων.

Παράλληλα εξαίρουμε τον ηρωικό βίο των Ελλήνων του Πόντου που διασώθηκαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στα χρόνια που ακολούθησαν, στην ανόρθωση και την πρόοδο της μητέρας πατρίδας, στην οικονομική ανάπτυξη και τον πλούτο της πολιτισμικής μας ταυτότητας.

Το έγκλημα της Γενοκτονίας είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οφείλει η διεθνής κοινότητα, να αναγνωρίσει άμεσα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η  Ελληνική Πολιτεία και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να  διεκδικήσουν με επιμονή  και με αγώνα διαρκείας την διεθνή αναγνώριση της. Έναν αγώνα που χρόνια τώρα έχουν ξεκινήσει και δίνουν από κοινού η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων.

Ακόμα οφείλει η διεθνής κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για όλα τα εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα και να αποτρέψει με την στάση της να επαναληφθούν τέτοιες θηριωδίες στο μέλλον. Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε και να τιμούμε τα θύματα της Γενοκτονίας ως ελάχιστη απόδοση τιμής στον Ποντιακό Ελληνισμό, στους νεκρούς, στους αγώνες, στις θυσίες και στην προσφυγιά καθώς και στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Οφείλουμε να δικαιώσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες του Πόντου και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα.

Αιωνία τους η μνήμη….

 

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση