Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επιθεώρηση του Στόλου (φωτο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 11 Ιουνίου, 2018

Η Α. Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, συνοδευόμενος από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πραγματοποίησε επιθεώρηση του Στόλου εν πλω επί της φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ», στον Σαρωνικό κόλπο.

Κατά την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την επιθεώρηση, παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Κώστας Δουζίνας και τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου.

Ηχηρό μήνυμα «προς εχθρούς και φίλους» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την εν πλω επιθεώρηση που έκανε στον Ελληνικό Στόλο, στο Σαρωνικό τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 .

«Το Πολεμικό μας Ναυτικό επιβεβαιώνει, διαχρονικώς, το έμβλημά του, το οποίο συντίθεται από το ιστορικό απόφθεγμα του Περικλή, κατά την μαρτυρία του Θουκυδίδη: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.
«Με το απαράμιλλο φρόνημα και την υποδειγματική αποτελεσματικότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων εν γένει, το Πολεμικό μας Ναυτικό υπερασπίζεται, στο πλαίσιο της Εθνικής του αποστολής, τα θαλάσσια σύνορά μας και, συνακόλουθα, τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα σύνορα αυτά είναι σαφώς, αμετακλήτως και δίχως ίχνος «γκρίζας ζώνης» καθορισμένα από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Την ίδια αποστολή θα φέρει σε πέρας το Πολεμικό μας Ναυτικό και για την υπεράσπιση της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μετά τον καθορισμό της σύμφωνα με τις διατάξεις του Δικαίου της Θάλασσας. Το οποίο, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, κατά τη νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είναι δεσμευτικό, με την μορφή γενικώς παραδεδεγμένων κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, και για τα κράτη που δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη του Montego Bay του 1982».

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..