Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την εκλογή του επισκόπου Αργυρουπόλεως κ. Αμβροσίου

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την εκλογή του επισκόπου Αργυρουπόλεως κ. Αμβροσίου

Ο Δήμος Φλώρινας χαιρετίζει την εκλογή, από την Ιερά Σύνοδο του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου, του αξίου τέκνου της Φλώρινας, Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου επισκόπου Αργυρουπόλεως κ. Αμβροσίου, του από τα Βαλτόνερα καταγομένου Γεωργίου Κουτσουρίδη και της, από την Κολχική καταγομένης, Ευθυμίας Σαχινίδου.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Αμβρόσιος, γεννήθηκε, γαλουχήθηκε και ανατράφηκε στην ακριτική μας πόλη, το 1968. Είναι απόφοιτος των εκπαιδευτικών μονάδων της Φλώρινας, στην οποία επέστρεψε  μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του.

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον μακαριστό Ποιμενάρχη μας Αυγουστίνο, τα έτη 1991 και 1996 αντίστοιχα και είναι αδελφός της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης.

Για 25, σχεδόν, χρόνια διακονεί με εξαιρετική επιτυχία, ως αποσπασμένος από την Μητρόπολη Φλωρίνης, τον Ελληνισμό της Διασποράς στην Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας, στην οποία ζουν, εργάζονται, δραστηριοποιούνται και προκόβουν χιλιάδες συνδημότες μας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος και ομιλεί απταίστως εκτός της Ελληνικής, την Γερμανική και Αγγλική γλώσσα.

Ο Δήμαρχος Φλωρίνης κ. Βασίλειος Γιαννάκης, εκ μέρους των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του λαού του Δήμου, συγχαίρει θερμά τον Θεοφιλέστατο κ. Αμβρόσιο για την εκλογή του και του εύχεται να είναι ΑΞΙΟΣ της νέας πολυυπεύθυνης διακονίας του.

Η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου θα τελεστεί στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας, την 2α Ιουλίου.

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Pin It

Αφήστε μια απάντηση