Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη για την 25η Μαρτίου

Ορόσημο για τον Ελληνισμό και επέτειο με πολλαπλούς και ξεχωριστούς συμβολισμούς, με παγκόσμιο αντίκτυπο, αποτελεί η 25η Μαρτίου 1821.

Ημέρα μνήμης. Ημέρα που ο καθένας μας οφείλει να θυμηθεί την ιστορική μας κληρονομιά, τις εθνικές μας υποθήκες και το ιερό χρέος μας. Ημέρα που μας θυμίζει ποιοί είμαστε και ποιος είναι ο προορισμός μας ως έθνος, ως λαός, ως πολιτισμός, αλλά και ως άτομα. Μας θυμίζει ότι οι σημερινοί Έλληνες είμαστε γέννημα της συγκλονιστικής πνευματικής συνάντησης του πανάρχαιου ελληνισμού με τον χριστιανισμό.

Σημαντικός παράγοντας, που έπαιξε ρόλο τόσο στην προετοιμασία, όσο και κυρίως στην επιτυχία της Επανάστασης ήταν η ομοθυμία, η σύμπνοια, η κοινή διάθεση των Ελλήνων για τον Μεγάλο Αγώνα. Ήταν η κοινή συνείδηση της αναγκαιότητας της Επανάστασης.

Η μέρα αυτή, όμως, είναι μέρα διπλής χαράς για τον Χριστιανικό Ελληνισμό. Τιμούμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, τη στιγμή κατά την οποία ο Αρχάγγελος Γαβριήλ ανακοίνωσε στην Παναγία την απόφαση του Κυρίου μας να φέρει στον κόσμο τον Υιό του, με μοναδικό στόχο να μας δείξει μέσα από τη ζωή και τα λόγια του τον τρόπο που πρέπει να ζούμε.

Ο Χριστός, για εμάς τους Χριστιανούς, συμβολίζει την αναγέννηση, τη ζωή, την Ανάσταση. Για το λόγο αυτό και η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό γιορτάζεται την ίδια μέρα με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

201 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, ο Δήμος Φλώρινας τιμά με ευλάβεια τη διπλή αυτή επέτειο. Με αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, αντάξιο του ιστορικού παρελθόντος του Έθνους μας.

Ας υψώσουμε όλοι τη σημαία μας, ως ένδειξη ελάχιστης τιμής και ευγνωμοσύνης σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν. Ας κρατήσουμε ψηλά τη χώρα μας με ενότητα. Ας ακολουθήσουμε τα διαχρονικά μηνύματα της 25ης Μαρτίου 1821.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 

Βασίλης Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Pin It

Αφήστε μια απάντηση