Μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι ιδιαίτερες συνθήκες, κάτω από τις οποίες καλούμαστε να γιορτάσουμε φέτος την επέτειο του Πολυτεχνείου, δεν μπορούν να σταματήσουν τις μνήμες των αγώνων για ελευθερία. Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό στη συλλογική μνήμη, μέρος της ιστορίας και της Δημοκρατίας μας.

Εν μέσω της πανδημίας που βιώνουμε, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την καταστρατήγηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου πρέπει τώρα να εκφράζονται δυνατά.

Φέτος, όμως, θα εκφραστούν με έναν διαφορετικό τρόπο, εσωτερικό αλλά σίγουρα δυνατό που δεν θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία κανενός. Κάθε άλλη απαγόρευση είναι περιττή και αντισυνταγματική. Ας μην επιτρέψουμε ένας ιός να θερίσει τα ιδανικά και τους αγώνες μιας ζωής. Ας συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα όσα αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για να βρουν τα παιδιά μας, έναν καλύτερο κόσμο.

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας τιμάει σήμερα την 17η Νοέμβρη, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται σήμερα στην πρώτη γραμμή, ακολουθώντας τις υγειονομικές οδηγίες και βοηθώντας το σύστημα υγείας -το οποίο πληρώνει τη διαχειριστική ανεπάρκεια των κυβερνώντων που άφησαν τη χώρα απροστάτευτη εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας- να παραμείνει όρθιο.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση