Μηνύματα για την εκδημία του Γρηγόρη Χατζηλάμπου

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 22/01/2017 και ώρα 10.00 π.μ, ο Πρόεδρος εκφράζοντας την βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Γρηγόρη Χατζηλάμπου, Οδοντιάτρου που υπηρέτησε για πολλά χρόνια το επάγγελμα του, ανέφερε ότι ο μεταστάς υπήρξε σπουδαίος καλλιτέχνης, που αφήνει έντονο το στίγμα του στην καλλιτεχνική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου, μέσα από τα έργα και την προσφορά του.
Διακεκριμένος καλλιτέχνης και οδοντίατρος, υπήρξε ενεργός πολίτης συμμετέχοντας στα πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας και φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς το σήμα του Δήμου Φλώρινας, συνέβαλε στην ανάπτυξη και καταγραφή της τοπικής εικαστικής παραγωγής.
Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με αισθήματα λύπης

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ

Α. Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την αδόκητη εκδημία του αείμνηστου Γρηγόρη Χατζηλάμπου, δημόσια και στην οικογένειά του, ευχόμενοι η μνήμη του εξαίρετου εκλιπόντος να συντροφεύει τις σκέψεις των οικείων του και να απαλύνει τον πόνο τους για την απώλειά του.

Β. Να κατατεθεί ως ένδειξη τιμής στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος και να παραστούν εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας στην Εξόδιο Ακολουθία.

Γ. Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους οικείους του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

Πέτρος Σερίδης

Συλλυπητήριο Μήνυμα του «Αριστοτέλη» για την εκδημία του Γρηγόρη Χατζηλάμπρου

Συλλυπητήριο Μήνυμα του «Αριστοτέλη» για την εκδημία του Γρηγόρη Χατζηλάμπρου
Το Δ.Σ. του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης», απηχώντας τα συναισθήματα των μελών της μεγάλης Αριστοτελικής οικογένειας, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την εκδημία του Γρηγόρη Χατζηλάμπρου, του ιατρού και εμπνευσμένου Δημιουργού, του αφοσιωμένου Φλωρινιώτη, του πιστού Αριστοτελικού.

Ο Γρηγόρης Χατζηλάμπρου, διετέλεσε γενικός γραμματέας, κοσμήτορας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Αριστοτέλη» (1977-1982). Στάθηκε πάντοτε – με την ενεργό συμμετοχή του, τις ιδέες, το λόγο και τα καλλιτεχνικά έργα του – πηγή έμπνευσης, σημείο εκκίνησης και πολύτιμος αρωγός του έργου του «Αριστοτέλη».

Το κύριο δημιούργημά του, το Μνημείο των 15 απαγχονισθέντων Ελλήνων πατριωτών στην Κλαδοράχη Φλώρινας είναι έργο δικής του έμπνευσης. Θα αποτελεί δε, για πάντα, σύμβολο των αγώνων και των θυσιών των παιδιών της Φλώρινας, και σύμβολο των φωτισμένων ιδεών που καλλιεργούν και παράγουν τα μυαλά των Φλωρινιωτών που αγαπούν τον τόπο μας.

Μακάρι να γεννηθούν και άλλοι Γρηγόρηδες και να υπηρετήσουν το γενικό και Συλλογικό καλό, όσο ο αείμνηστος Γρηγόρης Χατζηλάμπρου.
Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ.Α.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση