Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητούν εργαζόμενοι με προσφυγή τους στο ΣτΕ

AHS-AMYNTAIOY-1
Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητούν εργαζόμενοι με προσφυγή τους στο ΣτΕ
Την ακύρωση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ , μέσω της απευθείας πώλησης σε ιδιώτες του 66% των υποδομών και των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διεκδικούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας σωματεία εργαζομένων της Επιχείρησης.

Στην προσφυγή τους, τα σωματεία υποστηρίζουν ότι η επίμαχη πώληση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ είναι παράνομη, καθώς όπως επισημαίνουν , δεν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη από την νομοθεσία αναλογιστική μελέτη με την οποία να αποτυπώνεται το μέγεθος της ασφαλιστικής περιουσίας των ασφαλισμένων στην ΔΕΗ (εργαζομένων και συνταξιούχων) που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ ΑΕ και των θυγατρικών της.

Τα σωματεία είναι : 1) Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ομίλου ΔΕΗ – Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας, 2) Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ – Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας, 3) Σύλλογος εργαζομένων Σταθμών Παραγωγής ΔΕΗ Χανίων, 4) Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και 5) Σωματείο Ορυχείων- Σταθμών.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση