Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί σε πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Νοεμβρίου, 2022

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας  Λεκάνης Βεγορίτιδας

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί όλους τους μηλοπαραγωγούς αλλά και όλους τους αγρότες σε πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 24 Νοέμβρη στην Αθήνα, σε συντονισμό με άλλους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες. Η πανελλαδική κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων που έγιναν σε πολλές πόλεις και χωριά την Τρίτη 15/11 όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα των μηλοπαραγωγών και συνολικά του αγροτικού κόσμου. Σε συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων συνεχίζουμε στον δόμο του αγώνα και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Αθήνας! Μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε!

Τις επόμενες μέρες θα βγάλουμε ανακοίνωση για ακριβής τοποθεσία και ώρα αναχώρησης για την Αθήνα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Τάσος Αϊβαζίδης 6973213029, Αθανάσιος Διαμαντίδης 6973964397, Βασιλείου Νικόλαος 6982363295

Διεκδικούμε:

– Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε όλα τα προϊόντα.

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, με ευθύνη της κυβέρνησης.

– Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Πλαφόν 0,07 λεπτά/KWh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Εγκατάσταση αυτόνομων φ/β για γεωτρήσεις με 100% επιδότηση. Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, καθώς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

– Να πληρωθούν άμεσα και οι μηλοπαραγωγοί της ΠΕ Φλώρινας για τον παγετό της Άνοιξης 2021 (προανθικό) .

– Σύγκλιση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μακεδονίας με αγροτικά θέματα.