Ο χυμός γκρέιπφρουτ μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου

Ημ/νία Ανάρτησης: 17 Αυγούστου, 2015

ximos-gkreipfroutΣύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξάμηνης μελέτης, η τακτική κατανάλωση χυμού που περιείχε φλαβονόνες συντέλεσε σε σημαντική βελτίωση της υγείας των αιμοφόρων αγγείων των γυναικών. Μάλιστα, όσο πιο ελαστικά ήταν τα αγγεία, τόσο ευκολότερα έρεε το αίμα προς την καρδιά.

«Η τακτική κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ από μεσήλικες υγιείς μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες κάνει καλό στην υγεία των αρτηριών. Η επίδραση αυτή σχετίζεται άμεσα με τις φλαβονόνες, που περιέχουν όλα τα εσπεριδοειδή φρούτα. Παρόμοια οφέλη μπορεί να αποκομίσει ο οργανισμός μας και από την κατανάλωση φρέσκων φρούτων» υπογραμμίζεται στα συμπεράσματα της μελέτης.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι ασθενείς που ήδη πάσχουν από καρδιακή νόσο θα πρέπει να καταναλώνουν με προσοχή τον χυμό γκρέιπφρουτ καθώς μπορεί να παρεμβαίνει στην δράση των φαρμάκων τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα των φαρμάκων για την αντιμετώπιση της υψηλής χοληστερόλης ή της υπέρτασης μπορούν να κορυφωθούν γρηγορότερα μετά από την κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ, αυξάνοντας τον κίνδυνο παρενεργειών.