Ο Δήμος Πρεσπών Για Την Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Ιουνίου, 2011

prepesdimarxeio

Με την υπερψήφιση των 14 θεμάτων -11 της Ημερήσιας Διάταξης και 3 εκτάκτων- πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Πρεσπών, την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο παλαιό Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Αλεξάνδρου Τράσια και παρόντος του Δημάρχου Βασιλείου Τσέπα.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων, ο μεν πρόεδρος Αλέξανδρος Τράσιας ενημέρωσε το Σώμα για τα όσα συζητήθηκαν στην Αθήνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μεταξύ του υφυπουργού κ. Μανιάτη και των «Ενεργειακών Δήμων» σχετικά με την κατανομή του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου, όπου ο κ. Τράσιας εκπροσωπώντας τον Δήμο Πρεσπών εξέφρασε τις θέσεις του Δήμου, ο δε δήμαρχος :

  1. παρουσίασε και κατέθεσε στα πρακτικά την Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (24/5/2011) σύμφωνα με την οποία εντάσσεται η πράξη «Μελέτη αρδευτικού δικτύου Πρεσπών» στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Α.Α..). Σκοπός της ενημέρωσης, όπως τόνισε ο κ. Τσέπας, «να σταματήσει η παραφιλολογία και να παύσει η όποια αβεβαιότητα για την υλοποίηση του έργου, που μπορούσε να προκληθεί είτε λόγω πρόωρης προκήρυξης εθνικών εκλογών ή ανασχηματισμού

 

 

2.   για την συμμετοχή του στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, όπου ο κ. Υπουργός –ύστερα από αίτημα του δημάρχου Πρεσπών «δεσμεύθηκε πως από τον προσεχή Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει στο Ανταρτικό Πρεσπών μικρός Πυροσβεστικός Σταθμός με 1 ή 2 οχήματα».

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube