Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας τιμά τους διαχρονικούς για την γυναικεία ισοτιμία και την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό της 8ης Μαρτίου ως  Ημέρας της Γυναίκας, επαναλαμβάνει ότι τιμά τους διαχρονικούς, μέχρι σήμερα, αγώνες για την γυναικεία ισοτιμία και την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται εγρήγορση και συνέχιση των προσπαθειών, καθώς οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι θύματα διακριτικής μεταχείρισης, ενώ οι μορφές βίας εναντίον τους συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται (σεξισμός, σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους δουλειάς και στη δημόσια σφαίρα, κακοποίηση, έμφυλη καταπίεση, αφαίρεση ζωής), ενώ, επιπλέον, ο πόλεμος και η προσφυγιά –σήμερα γινόμαστε εκ νέου μάρτυρες τέτοιων θλιβερών γεγονότων-  πλήττουν ιδιαίτερα γυναίκες και παιδιά.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας στέκεται αλληλέγγυος στις προσπάθειες για κατοχύρωση της ισότιμης θέσης της Γυναίκας σε όλους τους Θεσμούς, την ακώλυτη πρόσβασή της στην αγορά εργασίας και την άρση των αδικιών στους χώρους δουλειάς, την εξάλειψη  της παρενοχλητικής συμπεριφοράς οπουδήποτε, την προστασία της μητρότητας και την εν συνόλω αποτελεσματική προστασία από φαινόμενα βίας λόγω φύλου.

Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας και τους πολίτες εν γένει, σε συμμετοχή στο σύνολο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς προς τιμή της Ημέρας της Γυναίκας, καθώς και να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό  των γυναικών σε κάθε μορφή εκδήλωσης βίας προς το πρόσωπό τους.

Για το Δ.Σ.

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤ. ΚΑΡΑΝΤΖΙΔΗΣ                                                        ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση