Ο Δήμος Αμυνταίου για την κοπή δέντρων στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου

Ο Δήμος Αμυνταίου στα πλαίσια των απαραίτητων  ενεργειών του ώστε να του χορηγηθεί η άδεια λειτουργίας της Παιδικής Χαράς στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου, υποχρεώθηκε να προβεί στην κοπή ορισμένων δέντρων στην γύρω περιοχή του κοινόχρηστου χώρου. Η ενέργεια αυτή σαφώς και δεν έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου και των οργάνων του, αλλά κατόπιν υπόδειξης και σχετικής τεκμηριωμένης εκθέσεως του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, σύμφωνα με την οποία : Η συγκεκριμένη πρόταση αποσκοπεί στην ασφάλεια, υπάρχει μεγάλος αριθμός δένδρων στην γύρω περιοχή του κοινόχρηστου χώρου και αφορά σημειακή επέμβαση η οποία δεν ανατρέπει το οικιστικό περιβάλλον, τον αστικό ιστό, την ογκοπλασία και μορφολογία της περιοχής. ( Α/Α 3ης Συνεδριάσεως της 14/09/2020 ).

Για τις ανωτέρω ενέργειες, αιτήθηκε και έλαβε την υπ΄αριθμ 191419/29-12-2020  έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, όπως αυτό ορίζεται από την σχετική νομοθεσία.

Ο Δήμος Αμυνταίου κατανοεί και συμμερίζεται κάθε ανησυχία των Δημοτών του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επικροτεί την παραπληροφόρηση τόσο των αληθών περιστατικών όσο και των Διατάξεων του Νόμου που εφαρμόζονται κατά περίπτωση. Η προτροπή ενεργειών μπορεί ορισμένες φορές να επιφέρει ακόμη και ποινικά αδικήματα στους συμπολίτες μας, κάτι το οποίο δεν είναι επιθυμητό από τον Δήμο Αμυνταίου.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση