Ο όμιλος ρομποτικής «Μικροί Χάκερ» του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στην διαφήμιση του ιδρύματος Vodafon

Ο όμιλος ρομποτικής «Μικροί Χάκερ» στην διαφήμιση του ιδρύματος Vodafone

Τρεις μαθητές και μια μαθήτρια του Ομίλου Ρομποτικής «Μικροί Χάκερ» του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στη διαφήμιση του ιδρύματος Vodafone, με την κατασκευή τους «Enviroment get’s Social». Η διαφήμιση, η οποία περιλαμβάνει σκηνές από την Φλώρινα, προβάλλεται από τις 17/2 στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ είναι αναρτημένη και στο youtube

Η ομάδα αποτελείται από τους: Θεόφιλο Μαυρόπουλο, Δημήτρη Μπάλκο, Άσπα Ντόβα, Αχιλλέα Παπαθανασίου και τον εκπαιδευτικό τους Γιάννη Αρβανιτάκη.
Τα παιδιά συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Vodafone generation next όπου παρουσίασαν την κατασκευή τους και την εφαρμογή που τη συνοδεύει.
Η συσκευή που έχουν αναπτύξει μπορεί να τοποθετηθεί σε ποδήλατα και παίρνει συνεχώς μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα. Η εφαρμογή συνδέει το κινητό τηλέφωνο με την συσκευή και στέλνει τις μετρήσεις αυτές στον παγκόσμιο χάρτη. Έτσι, κάνοντας τη βόλτα μας με το ποδήλατο στην πόλη, μπορούμε να έχουμε συνεχώς μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα, οι οποίες να καταγράφονται σε έναν χάρτη.
Σκοπός είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν μετρήσεις και να φτιάξουμε ένα κοινωνικό δίκτυο «επιστημόνων», που θα ανταλλάσσουν περιβαλλοντικά δεδομένα αναφέρουν οι Μικροί χάκερ.
Pin It

Αφήστε μια απάντηση