Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με το υπουργικό κλιμάκιο στη Κοζάνη

Ημ/νία Ανάρτησης: 15 Φεβρουαρίου, 2023

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης Σάββας συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με το υπουργικό κλιμάκιο στην Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη Κοζάνης στις 12 Φεβρουαρίου όπου κατέθεσε σειρά αιτημάτων που ταλανίζουν την  επιχειρηματική κοινότητα της Φλώρινας.

1) ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου έκανε αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση των επιχειρήσεων η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις της Φλώρινας αποτελούνται από μικρές έως πολύ μικρές επιχειρήσεις σε ποσοστό 97% οι οποίες λόγω των υποχρεώσεων τους σε ασφαλιστικά ταμεία  εφορία και τράπεζες αδυνατούν να ενταχθούν στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΕΣΠΑ). Ζητήθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό ανάπτυξης κ. Παπαθανάση ειδική ρύθμιση ώστε να μπορούν να ενταχθούν και αυτές οι επιχειρήσεις στα νέα επενδυτικά προγράμματα του ΣΔΑΜ.

2) Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε την οργάνωση των υποδομών, σύνδεση με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, βελτίωση της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας αλλά και την επαναλειτουργία της γραμμής Φλώρινα –  Μοναστηρίου και τη σύνδεση με τη βόρεια Ευρώπη. Ακόμα ζήτησε την οργάνωση της ΒΙ.ΠΕ Φλώρινας και την σύνδεση της με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

3) Λειτουργία του μεθοριακού τελωνειακού σταθμού Λαιμού Πρεσπών με στόχο την  διαβαλκανική συνεργασία.

4) Δημιουργία φορολογικής ζώνης για προσέλκυση επενδύσεων. Ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία χωρίς αποκλεισμούς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

5) Πρόταση στήριξης στον Υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Σκρεκα για τους απολυμένους Υπεργολάβους από τα Λιγνιτωρυχεία που αφορά την χρηματοδότηση και στήριξη των επιχειρήσεων που ανέστειλαν την εργασία τους από το 2020 και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το επιμελητήριο Φλώρινας βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως μετά από πρόταση του, χαρακτηρίστηκε ως φορέας πραγματοποίησης σεμιναρίων που αφορούν επιχειρηματίες αλλά και ανέργους.

TAGGED: Κοζάνη, Πολιτική, Φλώρινα,