Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης στο πρώτο Ελληνοαλβανικό Εργαστήρι

sapalidis-albania 4Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης συμμετείχε στο πρώτο Ελληνοαλβανικό Εργαστήρι που οργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κορυτσά της Αλβανίας στις 5 Απριλίου 2017.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν,όπως ανέφερε μιλώντας στο ράδιο Λέχοβο 97,1, η δικτύωση των Ελληνικών και Αλβανικών επιχειρήσεων. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συμμετείχε ως εισηγητής με θέμα την συνεργασία των Βαλκανικών Επιμελητήριων ως όχημα της ανάπτυξης.
Στη πρώτο Ελληνοαλβανικό Εργαστήρι παρέστησαν η Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλβανία, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδος, ο έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά. Από πλευρά της Αλβανίας συμμετείχε ο Υπουργός Γεωργίας καθώς και Κυβερνητικοί παράγοντες.
Δυναμικό παρών έδωσαν οι επιχειρήσεις οι οποίες εξάγουν στη γειτονική χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα της Αλβανίας εισάγονται από την Τουρκία. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Πρεσβεία για την πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης που συμβάλλει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.
Το Επιμελητήριό μας έχοντας πλήρη γνώση της σημασίας των συνεργασιών μεταξύ των Βαλκανικών χωρών έχει ήδη συνάψει σύμφωνα συνεργασίας, κοινές προτάσεις υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συμμετοχή σε Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις με στόχο την ενίσχυση της τοπικής εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.
Στο εργαστήρι αναδείχθηκε αυτή η προσπάθεια του Επιμελητήριου και συναποφασίστηκε συνάντηση εργασίας τον Ιούνιο μεταξύ αλβανικών επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της Π.Ε. Φλώρινας.
Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στα Βαλκάνια δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους. Η οικονομική ζώνη που προωθούν οι γείτονες, η οργάνωση των υποδομών τους, οι διασύνδεση μέσω σιδηροδρομικής γραμμής τόσο με την Ελλάδα όσο και με την Ρωσία δυναμώνουν το αίτημα των τοπικών φορέων της Π.Ε. Φλώρινας για δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στην περιοχή μας καθώς και τη λειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής προς την Fyrom και προς την Αλβανία.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση