Ο Σπάρτακος για το εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Αμυνταιου

Ημ/νία Ανάρτησης: 23 Φεβρουαρίου, 2014

kozani_ptolemaida-ORYXEIO

Είναι πραγματικά οδυνηρό να φθάνεις στο σημείο όπου χρειάζεται να πεις ότι ένας εργαζόμενος «γλίτωσε από του χάρου τα δόντια» με μόνο 2 κατάγματα ή με κάποιον άλλον τραυματισμό.
Ευτυχώς, φαίνεται πως οι Άγιοι αγαπάνε τούτον τον τόπο και τους εργαζόμενους στην ΔΕΗ με αποτέλεσμα, στο συμβάν που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου 2014 στο Ορυχείο Αμυνταίου, εργαζόμενος χειριστής του αποθέτη Α3, έπεσε από τα δύο μέτρα (όταν έσπασαν οι μπουκάλες που συγκρατούσαν τον αναδιπλωτή -κατάσταση που είναι χαρακτηριστική ένδειξη/απόδειξη πλημμελούς συντήρησης-), υπέστην 2 κατάγματα και νοσηλεύεται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Για μία ακόμα φορά θα πούμε ΕΥΤΥΧΩΣ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με αφορμή το τελευταίο αυτό εργατικό ατύχημα, αν και δεν έπαψε ποτέ να κραυγάζει για τα αυτονόητα, χτυπά για μία ακόμα φορά το καμπανάκι επισημαίνοντας την ανάγκη για :
1 Συνεχή συντήρηση, ανανέωση και επιστάμενο έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού
2  Προσλήψεις προσωπικού καθώς η έλλειψή του δημιουργεί προβλήματα τόσο στη λειτουργία όσο και στη συντήρηση.
3  Πιστή τήρηση και εφαρμογή των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επικροτεί την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό όλων των εργαζόμενων αλλά παράλληλα τους καλεί να μην ρισκάρουν για τίποτα και για κανέναν την ζωή και την υγεία τους.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
TAGGED: Αμύνταιο,