Όχι στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων από το σωματείο εμπορουπαλλήλων ν. Φλώρινας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

ΦΛΩΡΙΝΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ

 

Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 είναι μια ακόμα Κυριακή που τα μαγαζιά είναι ανοιχτά πανελλαδικά στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος  των 8 Κυριακών.

Η κυβέρνηση, εκπληρώνοντας τη βούληση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων αλυσίδων στο εμπόριο, των malls, των εκπτωτικών χωριών, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις στο εμπόριο, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.

Έτσι δίνει το δικαίωμα με νόμο, που πέρασε από τη Βουλή το Δεκέμβριο χωρίς καμία διαβούλευση, στους εργοδότες του επιχειρηματικού πάρκου Δήμου Σπάτων, να ανακοινώνουν λειτουργία όλων των Κυριακών, με αστεία επιχειρήματα περί δήθεν ανάγκης λειτουργίας των καταστημάτων λόγω «αυξημένης επισκεψιμότητας για να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα»!!! επειδή είναι κοντά το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!

Επίσης, το Jumbo ανακοίνωσε, παράνομα, την απόφασή του να λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκατάστημά του σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Στοχεύοντας στην καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμποροϋπαλλήλους και το δικαίωμά τους για ανάπαυση προωθούν γενικευμένη επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Ένα μέτρο αναποτελεσματικό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει ότι από  την αγορά λείπει το εισόδημα από τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες για κατανάλωση και όχι ο χρόνος.

Επίκαιρο, όσο ποτέ, η επαναφορά μιας δικής μας ρύθμισης λειτουργίας των καταστημάτων και της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επαναφορά ανθρώπινων εργασιακών σχέσεων και αξιοπρεπών μισθών.

Καταγγέλλουμε τη στρατηγική της κυβέρνησης που υπηρετεί τη βούληση των πολυεθνικών στο εμπόριο που εκμεταλλεύονται εργαζόμενους και καταναλωτές.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο                                                    Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ         ΣΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση