Ο.ΞΙ.Φ. – «Πρώτη η Ζωή στο Ζάγκρεμπ!»

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Φεβρουαρίου, 2012

OXIF-zagreb_2012

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η πρώτη έξοδος των μικρών μας ξιφομάχων στις Ευρωπαϊκές Πίστες. Συνολικά 14 «κοκκοράκια» έδωσαν τρανταχτό παρόν στο 15ο Rapir Cup στο Ζάγκρεμπ της Κροταίας, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 100 ξιφομάχοι από την Κροατία, Ιταλία, Σλοβενία, Σερβία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Βουλγαρία και Ελλάδα.

Αναλυτικότερα στο ξίφος μονομαχίας κοριτσιών -13 οι αθλήτριες του Ο.ΞΙ.Φ. έκαναν αυτό που μας έχουν συνηθίσει τελευταία, τα πήραν όλα: 1η Μοσχοπούλου Ζωή, 2η Χατζάρα Βασιλεία, 3η Ντώνου Έλενα, 5η Μαγγόνα Κατερίνα. Στ’ αγόρια ο Σκενδέρης Γιώργος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο όπως και ο Μπαντίκης Άγγελος επίσης 3ος στο ξίφος ασκήσεως -13. Πολύ καλό πλασάρισμα έκανε και η Απιδοπούλου Αντωνία (5η).

Στο περιθώριο των αγώνων τα στελέχη του Ο.ΞΙ.Φ. είχαν την ευκαιρία να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες συμμετοχής της αποστολής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα -17 στο Πόρετς της Κροατίας (29/2 με 3/3/2012) καθώς και της διοργάνωσης αντίστοιχων αγώνων -13 στην Φλώρινα.

Επίσης, το Σάββατο στο Κύπελλο Ομοσπονδίας στην Αθήνα είχαμε την επανεμφάνιση του Ιορδάνη Ηλιάδη μετά από πολύμηνη απραξία λόγω σπουδών. Ο Ιορδάνης αν και έκανε άριστο 1ο γύρο (αήττητος – 2ος στην Γενική Κατάταξη) έχασε στον προημιτελικό από τον Καββαδία. Δείχνει, πάντως, πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος -20 (9-11 Μαρτίου στην Αθήνα)