Π.Ε. Καστοριάς: Το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας του Μακεδονικού αγώνα

paylos-melas-5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ «ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ»

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Μελά

Ώρα 07.30΄ π.μ.:
– Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου της Τοπικής Κοινότητας Μελά, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.
Ώρα 10.30΄ π.μ.:
– Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου της Τοπικής Κοινότητας Μελά, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Σεραφείμ.
Ώρα 11.00΄ π.μ.:
– Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Παύλου Μελά.
– Απαγγελία Ποιήματος από μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Νέου Οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Μελά
– Ομιλία για τον εορτασμό της ημέρας από τον Πρόεδρο του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, κ. Χρυσόστομο Παπασταύρο
– Κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και οποιονδήποτε άλλον θελήσει να δηλώσει συμμετοχή κατόπιν συνεννοήσεως με το Γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καστοριάς (2467350216).
– Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.
– Επίσκεψη στο σπίτι όπου εφονεύθη ο ήρωας Παύλος Μελάς.
Ώρα 18.00΄ π.μ.:
Αίθουσα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Ομιλία του Αντιστράτηγου ε.α., Επίτιμου Διοικητή ΓΣΣ/NDC-GR, κ. Ιωάννη Ζούκα με θέμα «Βαλκανικοί Πόλεμοι: Μια γεωπολιτική και γεωστρατηγική προσέγγιση»

Σημ.: Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην κοινότητα Μελά, θα μπορούν να μετακινηθούν δωρεάν με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καστοριάς. Αναχώρηση την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 08:45 π.μ. από το χώρο της λαϊκής αγοράς, περιοχή ΚΤΕΛ.

Για τον Εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα προβλέπονται:

– Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Οργανισμών από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου της 13ης Οκτωβρίου 2013.

– Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Καταστημάτων, Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ, Τραπεζών και Καταστημάτων Κοινής Ωφελείας, κατά τις βραδινές ώρες της 13ης Οκτωβρίου
– Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλα τα Σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση