Ad image

Π. Πέρκα: Δεν ασκούμε απλά κριτική για να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά γιατί επιτέλους πρέπει να μας ακούσουν 

Π. Πέρκα: Δεν ασκούμε απλά κριτική για να κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά γιατί επιτέλους πρέπει να μας ακούσουν

Τηλεοπτική παρουσία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Π. Πέρκα στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό Flash Δυτικής Μακεδονίας

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Πέρκα αρχικά τοποθετήθηκε για τα ζητήματα της πανδημίας και το άνοιγμα των σχολείων:

• Δόθηκε πολύτιμος χρόνος με την παραμονή του λαού στο σπίτι κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά δυστυχώς δεν έγινε καμία προετοιμασία από πλευράς κυβέρνησης για τη δεύτερη φάση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της μάσκας. Μετά τις λογικές αντιδράσεις για τη μη παροχή δωρεάν μασκών στους μαθητές και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, η κυβέρνηση τελικά ανασκεύασε και θα παρέχει στα σχολεία μάσκες για τους μαθητές. Αυτά είναι δείγματα προχειρότητας και ελλιπούς προετοιμασίας.
• Δεν έχουν ληφθεί μέτρα όπως έπραξαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η αραίωση του πλήθους των μαθητών στην τάξη, οι προσλήψεις πρόσθετων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μέριμνα για τον επιμελή καθαρισμό των σχολικών κτιρίων με πρόσληψη επαρκούς προσωπικού. Εμείς μείναμε στο να συζητάμε για το άνοιγμα στις 7 ή στις 14 Σεπτεμβρίου δίχως να έχουμε δει την προετοιμασία.

• Τα πήγαμε καλά στη πρώτη φάση και το επαναλαμβάνω: Μείναμε στο σπίτι, ελληνικός λαός και αντιπολίτευση, και έτσι δώσαμε τον χρόνο στην κυβέρνηση να προετοιμάσει τη χώρα για το δεύτερο κύμα. Πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν έκανε.
• Αντιθέτως, προχώρησε σε ένα άνοιγμα του τουρισμού με διαφορετικά πρωτόκολλα στις πύλες εισόδου ή και κανένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κακαβιά και η Κρυσταλλοπηγή.
• Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μου να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούμε τις οδηγίες, τα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αφού φαίνεται πως θα έχουμε ένταση στην εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα.

• Ο ιός είναι εκεί, χρειάζεται πολύ προσοχή και γι’ αυτόν το λόγο ασκούμε αυτή τη κριτική. Όχι για να κάνουμε απλά αντιπολίτευση αλλά, γιατί επιτέλους πρέπει να μας ακούσουν.

Στη συνέχεια, σημείωσε για τα ζητήματα της οικονομίας:

• Καταθέσαμε τα δύο σκέλη του προγράμματός μας (Μένουμε Όρθιοι Ι-ΙΙ) σχετικά με το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση που επιφέρει στην οικονομία, η πανδημία του κορονοϊού.
• Είμαστε η μόνη κυβέρνηση που άφησε 37 δις απόθεμα έναντι κινδύνου στην επόμενη και μπορούσε να αξιοποιηθεί. Σήμερα έχουμε ένα κακό ισοζύγιο στην οικονομία και στην υγεία, όπως πρόσφατα δήλωσε ο Πρόεδρός μας Α. Τσίπρας.
• Η περιοχή μας πλήττεται ακόμα παραπάνω από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, τον οικονομικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης αλλά και το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων – απολιγνιτοποίηση. Εκτός από το ανύπαρκτο σχέδιο απολιγνιτοποίησης, δεν βλέπουμε καμία εμπροσθοβαρή στήριξη στις επιχειρήσεις, στους μικρομεσαίους και στον κόσμο της εργασίας.
• Δυστυχώς κανείς δεν πήρε την αναγκαία δανειακή στήριξη, παρά μόνο οι μεγάλες εταιρίες, οι αεροπορικές με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Είναι ευθύνη της αντιπολίτευσης να αναδεικνύουμε όλα αυτά που συμβαίνουν και να τα επικοινωνούμε.

Έπειτα, σημείωσε για τα εθνικά θέματα και τα ελληνοτουρκικά:

• Παρατηρούμε μια ολιγωρία. Βέβαια δεν κάνουμε την αντιπολίτευση που είχαμε υποστεί. Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας, για την Συμφωνία των Πρεσπών «φορέσανε χλαμύδες, για τα βαθιά νερά του Αιγαίου όμως έβαλαν πυτζάμες».
• Η κυβέρνηση δεν ζήτησε εγκαίρως κυρώσεις έναντι της Τουρκίας.
• Υπάρχει ευθύνη της Ε.Ε. που δεν πήρε γρήγορες αποφάσεις και μέτρα. Πρέπει όμως ταυτόχρονα και η Ελληνική κυβέρνηση να πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.
• Φαίνεται πως θα διανύσουμε έναν σκληρό χειμώνα με όλες αυτές τις ενδείξεις που έχουμε προς το παρόν.

• Όπου υπάρχει μια συνεργασία, μία συνεννόηση και συνειδητοποίηση αυτού που συμβαίνει, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις κρίσεις. Δεν βοηθά όμως το έλλειμμα δημοκρατίας και ο τρόπος προβολής των ειδήσεων από τα ΜΜΕ.
• Αν ο ελληνικός λαός ενημερώνεται μόνο από τα μεγάλα κανάλια – εξαιρουμένων των περιφερειακών που λίγο ή πιο πολύ παραμένουν αντικειμενικά- δυστυχώς θα έχει μια στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας.

Τέλος, για τα περιστατικά που αφορούν στις απαγορεύσεις ιερέων για χρήση της μάσκας σε εκκλησίες, δήλωσε:

• Πρέπει να συνεννοηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε συλλογικά τι συμβαίνει, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο. Η ίδια η Ιερά Σύνοδος προέτρεψε πιστούς και ιερωμένους να φορούν μάσκα. Αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε, και όποιος δεν το ακολουθεί είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
• Η συμπεριφορά ιερέων που απαγορεύουν σε πολίτες να φορούν μάσκα στην εκκλησία είναι αντικοινωνική. Όλη η κοινωνία σήμερα προσπαθεί να λάβει προληπτικά μέτρα, ένα από τα οποία είναι η χρήση της μάσκας. Στην εκκλησία μπορεί να υπάρχει συνωστισμός, άρα πρέπει να φορεθεί η μάσκα κι αυτό είναι απόφαση της πολιτείας και της εκκλησίας.

• Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Δεν είναι προσωπική υπόθεση το αν αρρωστήσω εγώ. Αφορά όλη την κοινωνία. Όταν είναι κάποιος φορέας μπορεί να το μεταδώσει σε ηλικιωμένους, κινδυνεύουν άνθρωποι κι έχουμε θανάτους.
• Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι όταν δεν τηρούμε τα μέτρα, τις αποστάσεις, την τακτική απολύμανση των χεριών και τη χρήση μάσκας ακόμα και στις εκκλησίες, πως είναι μια αντικοινωνική συμπεριφορά που πρέπει να καταδειχθεί

Κοινοποίηση Άρθρου
adbanner