Π. ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ

Ημ/νία Ανάρτησης: 31 Ιουλίου, 2012

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΓΙΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

xaroymenos-pasxalis-1

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε χθες Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Πασχάλης Χαρούμενος σχετικά με τη διαδικασία συγχώνευσης των Αγροτικών Τραπεζών (ΑΤΕ) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η επιστολή είχε αποδέκτες τον Πρωθυπουργό της Χώρας, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη και τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας.

 

 

Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

 

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει σημαντικό μερίδιο του πληθυσμού που ασχολείται με τους κλάδους γεωργίας και κτηνοτροφίας, συμβάλλοντας σημαντικά  στην συνολική παραγωγή του πρωτογενή τομέα της χώρας.

 

Ο πληθυσμός αυτός κατεξοχήν χρησιμοποιούσε τις αγροτικές τράπεζες για τις συναλλαγές τους καθώς αυτές αποτελούσαν πάντοτε εργαλείο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, εφαρμογής επενδυτικών προγραμμάτων και ήλεγχαν ένα μεγάλο ποσοστό του αγροτικού κεφαλαίου.

 

Οι  πρόσφατες εξελίξεις για την ισχυροποίηση του τραπεζικού κλάδου και οι διαδικασίες συγχώνευσης του υγιούς τμήματος των ΑΤΕ, έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία των κατοίκων ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Πιστεύουμε ότι με την κίνηση των συγχωνεύσεων θίγονται τα συμφέροντα των αγροτών, τίθενται σε κίνδυνο οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα χαμηλότοκα δάνεια για την  αγροτική ανάπτυξη.

 

Συνεκτιμώντας τα ανωτέρω και εκφράζοντος έντονη δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις, διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συγχώνευση  του υγιούς τμήματος των αγροτικών τραπεζών και παρακαλούμε για επανεξέταση του θέματος

 

Με βαθύ σεβασμό, 

o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης

Αγροτικής Οικονομίας & Φυσ. Περιβάλλοντος

Πασχάλης Χαρούμενος