Πανηγύρισε σήμερα το Μοναστήρι της Παναγίας στην Κλεισούρα (φωτο)

Πανηγύρισε σήμερα το Μοναστήρι της Παναγίας στην Κλεισούρα (φωτο)
Το Μοναστήρι της Παναγίας στην Κλεισούρα πανηγυρίζει την Εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου πλήθος κόσμου προσκύνησαν την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας και τα Ιερά Λείψανα της Οσίας Σοφίας που ασκήτεψε στο μοναστήρι.
Με μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας Καστοριάς, η οποία εορτάζει και πανηγυρίζει το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αριανζού κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Καστοριανός Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου, χαρακτηρίζοντάς την ως παγκόσμια χαρά. Παγκόσμια χαρά αφού διά της Παναγίας ήρθε στον κόσμο ο Σωτήρας Χριστός, ανοίγοντας και πάλι το δρόμο προς τον ουρανό. Και σ’ αυτήν την παγκόσμια χαρά πρωτοστάτησαν δύο ταπεινές και ευσεβείς μορφές, οι προπάτορες Ιωακείμ και Άννα, οι οποίοι είχαν εναποθέσει την ελπίδα τους και ολόκληρη τη ζωή τους στο Θεό.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τίμησε τον κ. Βασίλειο Ρούβα, ο οποίος ευεργέτησε ποικιλοτρόπως την Ιερά Μονή Παναγίας Κλεισούρας, από την ημέρα της ιδρύσεώς της έως και σήμερα. Ι.Μ. Καστορίας

Pin It

Αφήστε μια απάντηση