Παρουσίαση της Μουσειοσκευής με τίτλο «Κάτω από τις Πέτρες» που οργανώνει η Εφ.Α. Φλώρινας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 28 Μαρτίου, 2023

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας παρουσιάζει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας τη μουσειοσκευή με τίτλο «Κάτω από τις Πέτρες», που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη Ακρόπολης και τμήματος του Νότιου Πλατώματος ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

Η μουσειοσκευή έχει ως βασικό στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Πετρών Αμυνταίου. Με επίκεντρο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, οι μαθητές εξερευνούν την αρχαία πόλη των Πετρών και μαθαίνουν για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της. Έτσι οι «περιηγητές» της πόλης ανακαλύπτουν τον τρόπο που διαρθρώθηκε ο αρχαίος οικισμός και μέσα από την ανακάλυψη διαφόρων αντικειμένων μαθαίνουν για τον ρόλο των κτιρίων, για τις καθημερινές δραστηριότητες, όπως η κατασκευή αγγείων και νομισμάτων, αλλά και για την ιστορία των ανθρώπων που ζούσαν στις Πέτρες κατά τη διάρκεια των Ελληνιστικών χρόνων. Περιέχει δραστηριότητες ομαδικές που προωθούν τη συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια, δημιουργικές για την τόνωση της φαντασίας και την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των μαθητών, διασκεδαστικές, ώστε η απορρόφηση των πληροφοριών να επιτυγχάνεται με παιδαγωγικό και εύληπτο τρόπο.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στις 17:00 μ.μ. Για τον σχεδιασμό της μουσειοσκευής θα μιλήσει η Ελπινίκη Ναούμ, Δρ. Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος, και θα προλογίσει η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Δασκάλων,  Ευαγγελία Τσελέπη-Κωστίκα.

TAGGED: Φλώρινα,