Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων των Εδαφολογικών Αναλύσεων Αγροτεμαχίων και Φυλλοδιαγνωστικής στην Π.Ε. Καστοριάς

Ημ/νία Ανάρτησης: 3 Απριλίου, 2014

hmerida-edafologia-2

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων Εδαφολογικών Αναλύσεων Αγροτεμαχίων – Φυλλοδιαγνωστικής, των τριών ετών εφαρμογής του προγράμματος στην Π.Ε. Καστοριάς. Η παρουσίαση έγινε στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου όπου παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο αναπληρωτής Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Παναγιώτης Πετρίδης, γεωπόνοι και αγρότες της περιοχής.
Κατά την έναρξη της ημερίδας ο κ. Σαββόπουλος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ομιλητές και τόνισε τη χρησιμότητα των αναλύσεων εδάφους και φύλλων για τους παραγωγούς.
Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση από τον Δρ Αριστοτέλη Παπαδόπουλο, τακτικό ερευνητή, Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Έρευνας ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και από τον Δρ Φραντζή Παπαδόπουλο, επίσης τακτικό ερευνητή και Διευθυντή του Ινστιτούτου Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν συμβουλές ορθών γεωργικών πρακτικών με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη βελτίωση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση λιπασμάτων. Έμφαση δόθηκε στην ορθή λίπανση τοπικών μας προϊόντων και ιδιαίτερα στην καλλιέργεια της μηλιάς και των φασολιών, ενώ ταυτόχρονα οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απορίες τους προς τους ερευνητές.

hmerida-edafologia-1

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς συνεχίζει την εφαρμογή του συγκεκριμένου Προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εδαφολογίας Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην ΕΘ.Ι.Α.Γ.Ε.), και αυτή τη χρονιά, προκειμένου να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγρότες της περιοχής μας.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται ότι όσοι παραγωγοί ενδιαφέρονται θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με τον αντίστοιχο πίνακα με τα προς ένταξη αγροτεμάχια προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς μέχρι και την Τετάρτη 30-04-2014. Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει και με Fax (2467024460) ή ηλεκτρονικά στο email της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητα Καστοριάς d.aok@kastoria.pdm.gov.gr

TAGGED: Γεωργία, Καστοριά,